≫ 

Srceparajuća objava Ive Štrljić koju će najbolje razumeti deca razvedenih roditelja

- Neko može da ti nedostaje, a da ti baš nista ne možeš da uradiš sa tim nego da priznaš nedostajanju da je pobedilo i da probaš da se očeličiš i stvrdneš za sva buduća nedostajanja u životu - napisala je Iva

  • 4
Iva Štrljić Foto: Nikola Tomić

Glumica Iva Štrljić, ćerka poznatog hrvatskog glumca Milana Štrljića i solistkinje baleta u penziji, Slavice Štrljić, otkrila je da joj nimalo nije bilo lako kada su joj se roditelji razveli.

Iva je na svom Instagram profilu objavila fotografiju iz detinjstva, na kojoj pozira sa svojim roditeljima grleći ih na jednoj klupi. Naglasila je da će njene reči najbolje razumeti oni koji dele istu sudbinu sa njom - sudbinu deteta razvedenih roditelja.

Ivinu emotivnu objavu prenosimo u celosti.

Moji roditelji. Njihova mladost. Jedna porodica u svojoj čistoj, najsnažnijoj fazi. Spremna da se raduje, putuje, zgrće uspehe, slavi, ode na nedeljni ručak, da se smeje baš ovako kao na klupi na Kališu pred fotoreporterom nekih starih novina, jednom davno...Ima toliko toga lepog i dirljivog na ovoj fotografiji.

- Neko će reci: "Šta je tu dirljivo, dvoje mladih ljudi sede sa veselim detetom koje ih grli i tu ima samo divnog"... neko će reći... A mi, deca razvedenih roditelja, mi ćemo vrlo jasno videti to "dirljivo", jer "dirljivo" kao najveštiji atleta uvek iskače pred nas, čak i tamo gde ga nema. Ono je kod nas uvek u starim albumima vidljivije od osmeha, rupice na obrazu ili lepih hotela koji blješte sa slike.

- U tom "dirljivom" je svest da zauvek ipak može da prođe, da ljubav ponekad nije nepobedivi gorostas kako su nas učile pesmice u prvim razredima škole, da su okolnosti nažalost mnogo jače od najlepših osećanja vrlo često u životu, da neko može da ti nedostaje, a da ti baš nista ne možeš da uradiš sa tim nego da priznaš nedostajanju da je pobedilo i da probaš da se očeličiš i stvrdneš za sva buduća nedostajanja u životu - da te ne preseku onako lako kao kad kašičica upadne u tiramisu...

- Da probaš, ali da ti ne ide, jer je duša meka baš kao taj tiramisu, pa zato i jeste dusa, da je drugačija bila bi kamen ili hematom u najmanju ruku... Godine prođu, ti odrasteš, nižeš uspehe, upoznaješ ljude, družiš se, tkaš svoje uspomene, letuješ, zimuješ, osmehuješ se do raspuknuća, tuguješ do zagrcnuća, voliš, vole tebe, odlaziš, odlaze od tebe, pa tako u krug i uvek nekako pomalo sam, jer ti nedostaje tim, samo tvoj tim koji se zove - porodica.

-Al i tu je "Dirljivi" iza ćoska koji te ubeđuje koliko je to sjajno što si takav, porastao, stasao, dokazao se i što ti možeš sam, sve umeš sam, neko drugi ne bi tako umeo, bio bi spetljan, nespreman za zivot. A vidi tebe, ma odličan si! "Dirljivi" je ponosan na tebe, jer umes da se snađeš i kad ti kao najzednijoj osobi na svetu treba savet, a ti ga nemaš i ne znaš koga bi pitao. "Dirljivi" sedi u prvom redu i aplaudira. A sve što bi tebi pomoglo nalazi se u ovom malom zagrljaju sa klupe iz 1980-te.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Iva Strljic (@ivastrljicofficial) on

Video: Trudna Jelisaveta Orašanin: Kolege su uvek pažljive prema meni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA