≫ 

Milica Dabović videla devojke koje skupljaju novac za malu Lanu, pa uzela kutiju i zapanjila ljude

Košarkašica je oduševila prisutne, a njen gest "završio" je na društvenim mrežama

  • 6
Milica Dabović Milica Dabović, Foto: ATA images

Bivša košarkašica Milica Dabović pokazala je koliki je čovek gestom u Zemunu koji nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim.

Nekadašnja kapitenka srpske reprezentacije uvek je privlačila pažnju tetovažama, javnim nastupima u kojima je oštro govorila o problemima, stavovima, burnom prošlošću sa partnerom, a nedavno i odlukom da prodaje polovnu garderobu na internetu kako bi zaradila za sebe i dete.

Ova priča bavi se nečim drugim i mnogo toga će ispričati o Milici Dabović. Ono najbitnije - da je čovek sa velikim srcem.

Još 2019. godine Lana Jovanović rodila kao naizgled zdrava beba, ali posle dva i po meseca više nije mogla da pomera noge, ruke su joj oslabile i... u bolnici je ustanovljena dijagnoza: spinalna mišićna atrofija, tip 1. U pitanju je jako opasna bolest od koje stradaju mišići, dete ne može da hoda, ali potom ni da vari hranu, ni da guta, diše...

U ova nova vremena postoje dva leka za to, jedan koji zaustavlja dalji napredak bolesti, koji su roditelji uspeli da obezbede, i drugi, mnogo, mnogo skuplji, koji je napravljen da dete sa spinalnom mišićnom atrofijom podigne iz konstantnog ležećeg položaja i omogući mu detinjstvo i život kao zdravoj deci, piše Blic.

Međutim, taj medikament je nešto što Lanini roditelji ne mogu da priušte, jer se radi o apsolutno neverovatnoj sumi za naše prilike (2,1 miliona dolara, što je nedavo skupljeno za malu Sofiju Markuljević, jer je i njoj iz istog razloga bio potreban taj najskuplji lek na svetu). Zato se na raznim mestima pokreću akcije da se pomogne maloj Lani.

Svoju spremnost i želju da pomogne na bilo koji način pokazala je i Milica Dabović, koja je prema rečiima Suzane Miličić, koja je svoje iskustvo prenela na Tviteru, uradila nešto potpuno neočekivano i pokazala svoje veliko srce.

- Pomažem drugarici koja organizuje prikupljanje novca za malu Lanu Jovanović (808 na 3030). Radile smo humanitarni bazar na keju u Zemunu. Uglavnom, dođe Milica Dabović, upozna se s nama, uzme jednu kutiju sa Laninim posterom i zapiči po keju da ljude animira da ubace novčiće!"

- Stavi svog klinca na krkače, prinosi kutiju ljudima, priča o Lani, govori "hajde, treba mi 100 dinara, 50 dinara za Lanu"... Moram reći da me baš oduševila ta spremnost na akciju. Nije lako raditi to, da znate i ne može svako...

Milica Dabović je sa košarkaškom reprezentacijom Srbije osvojila Evropsko prvenstvo 2015, a godinu dana kasnije i srebro na Olimpijskim igrama u Rio de žaneiru, četvorostruki je prvak Srbije i dvaput šampion Jadranske lige.

A uz sve to, iako je jedna od najkontroverznijih igračica, onim što je uradila u Zemunu pokazala je da ima ogromno srce i da je iznad svega - čovek.

Što je, na kraju krajeva, i najvažnije.

Video: Trudim se da opstanem, preživim, ali ova situacija...: Milica Dabović u izolaciji s malim sinom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    16. septembar 2020 | 14:15

    Svaka čast Milici ! A ovi mučenici i bednici što je prozivaju i podsmevaju joj se, to su večiti očajnici koji će ceo život provesti u duhovnoj bedi i neostvarenosti. Jedina uteha im je pljuvanje po drugima koji su nešto ostvarili u životu a kojima mogu samo da pljunu pod prozor.

  • Q

    16. septembar 2020 | 13:20

    Pustite je u neki rijaliti.

  • 🦍

    16. septembar 2020 | 13:21

    Videla devojke pa odma zvala novinare..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA