Rasta na saslušanju sve ispričao, drogu držao u veš mašini: Koristim 20 grama dnevno, ja sam umetnik

- Ja sam umetnik i već dugo koristim marihuanu, a i njen sam promoter i smatram da treba da se koristi kao lek - rekao je navodno Rasta

  • 89
Stefan Đurić Rasta Stefan Đurić Rasta, Foto: Milena Đorđević

Reper Stefan Đurić Rasta uhapšen je u petak, 2. oktobra, u Beogradu, a navodno je na saslušanju ispričao kako je nabavio i gde je držao marihuanu koja mu je prilikom hapešnja, ali i pretresa stana pronađena.

Rasata je, navodi Kurir, navodno rekao na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu da je 600 grama skanka, koje je policija pronašla u stanu, nameravao da koristi lično, kao i da ju je krio u veš mašini i donjem vešu.

- Tačno je da je kod mene pronađena opojna droga, ali nije tačno da sam je držao radi dalje prodaje. Droga mi je služila isključivo za moju ličnu upotrebu. Ja sam umetnik i već dugo koristim marihuanu, a i njen sam promoter i smatram da treba da se koristi kao lek - rekao je navodno Rasta, piše pomenuti medij, i dodao:

- Nikada ranije kod sebe nisam posedovao ovoliku količinu marihuane, ali mi se jednostavno ukazala prilika da ovu količinu nabavim, a zbog situacije sa koronom želeo sam da se obezbedim. Nikad se nisam bavio prodajom niti marihuane, niti bilo koje druge vrste droge. Takođe, nikad nisam koristio neku drugu vrstu droge, čak ni "bromazepam" i slično.

Navodi se da je reper sarađivao sa policijom, kao i da je prilikom davanja iskaza izjavio da nije zavisnik od marihuane.

- Odveo sam ih do stana u kojem neprijavljeno boravim i pokazao im mesto gde se ova droga nalazi. Marihuana se nalazila u kupatilu u bubnju mašine za veš. Nabavio sam je početkom septembra, nekih 700-800 grama. Nikome nisam davao na korišćenje. Radi svoje bezbednosti i bezbednosti svoje porodice, ne želim da otkrijem od koga sam kupio drogu. Ne sećam se tačno koliko sam je platio, ali bilo je to oko 2.000 evra - navodno je rekao reper na saslušanju.

- Inače koristim 20 grama dnevno u 20 džointa. Droga koja je pronađena kod mene bila je u donjem vešu, jedna PVC kesica. Ovu marihuanu sam nosio sa sobom jer sam krenuo da pokupim svog druga A.N. Imali smo dogovor da odemo negde pored reke kako bih ja uživao u marihuani - rekao je navodno reper.

Podsetimo, Rasti je pronađeno nekolio paketića marihuane zbog čega je priveden, tokom pretresa stana pronađeno je 800 grama marijuane. Nakon saslušanja Viši sud Rasti je odredio pritvor od 30 dana, po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Video: Hitna akcija policije: Uhapšen osumnjičeni za uzgajanje marihuane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    7. oktobar 2020 | 09:53

    Ja bi ga osudio na zatvorsku kaznu,zbog ovog sto je reko da je "umetnik"Ako je ovaj umetnik,onda sam ja japanski car😉

  • Aca

    7. oktobar 2020 | 10:02

    Nije zavisnik a mota 20 komada dnevno???? Ide pored reke da "uziva"... Treba da se koristi marihuana kao lek,a od cega on boluje??? Gluplju pricu nisam cuo a verujem ni inspektori. Kako sad izdrzava bez "leka" dok je u apsu? Tezak narko diler!!! Robija bato pa te tvoje uspavanke pricaj cimerima a moj savet ti je da skines tu konoplju sa glave dok nije kasno...

  • Aca

    7. oktobar 2020 | 10:11

    Ja mu verujem da on posle "leka" koji uzima na svaka 2 sata STVARNO MISLI DA JE UMETNIK!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA