≫ 

Tviter se usijao zbog smrti Bore Drljače: "Ode heroj... počivaj u miru, čika Boro"

Društvene mreže prepune su poslednjih pozdrava upućenih jednom od najpopularnijih pevača narodne muzike

  • 0
Bora Drljača Foto: ATA images, Printskrin: Twitter

Vest da je "stari vuk", Bora Drljača, preminuo danas u Beogradu, u 80. godinu rastužila je kako njegovu porodicu, prijatelje i kolege, tako i brojne fanove koji su ga poznavali preko njegovih pesama.

Društvene mreže prepune su poslednjih pozdrava upućenih jednom od najpopularnijih pevača narodne muzike, koji pokazuju koliko su mnogi ljudi voleli njega, njegov smisao za humor i neobično shvatanje društvenih mreža, ali pre svega, njegove pesme.

Podsetimo, Bora Drljača rođen je 29. avgusta 1941. godine u selu Donja Suvaja, u opštini Bosanska Krupa. Borin otac Branko je bio ekonom, poslovođa u trgovini i matičar, a takođe je pevao i svirao gitaru. Majka Stoja je bila ekonom i stradala je u Drugom svetskom ratu. Posle njene smrti, otac se ponovo oženio.

Iz prvog braka, sa pokojnom suprugom Vericom, ima dva sina - Vladimira i Branislava, dok sa drugom suprugom Radom nije imao dece. Bora je bio jedan od najpopularnijih pevača u bivšoj Jugoslaviji. Stekao je status Istaknuti umetnik i dobio je nagradu za životno delo. Snimio je preko 50 nosača zvuka na kojima se nalazi oko 400 pesama. Prodao je preko pet miliona ploča i kaseta. Nastupao je po celom svetu, a najviše u Americi, Kanadi, Australiji i zapadnoj Evropi.

Preminuo je danas, 11. oktobra 2020. godine u Beogradu, u 80. godini.

Video: Odlazak Starog vuka: Preminuo Bora Drljača

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA