≫ 

Poznat datum i vreme sahrane Bore Drljače

Bora je preminuo u kući, u krugu porodice

  • 2
Bora Drljača Bora Drljača, Foto: Marko Jovanović

Pevač narodne muzike Borislav Bora Drljača preminuo je juče, u nedelju, 11. oktobra, u 80. godini života nakon duge borbe sa opakom bolešću.

Bora će biti sahranjem u sredu, 14. oktobra, u 13:30 časova, na Novom bežanijskom groblju.

Kako je njegov sin ranije izjavio, Bora je preminuo u krugu porodice od malanoma koji se proširio na mozak. On je istakao da se Drljača borio do poslednjeg dana.

Bora Drljača rođen je 29. avgusta 1941. godine u selu Donja Suvaja, u opštini Bosanska Krupa. Tamo je završio i srednju školu, a nakon toga prelazi u Bačku Topolu, gde je pohađao i završio srednju poljoprivrednu školu. Nakon završetka srednje škole, otišao je na služenje vojnog roka, a nakon toga je počeo sa pevanjem.

Studirao je agronomiju, koju je apsolvirao, ali nije diplomirao. Kada je došao u Beograd, počeo je da peva u KUD "Branko Radičević" i "Španac".

Bio je jedan od najpopularnijih pevača u Jugoslaviji. Stekao je status Istaknuti umetnik i dobio je nagradu za životno delo. Snimio je preko 50 nosača zvuka na kojima se nalazi oko 400 pesama. Prodao je više od pet miliona ploča i kaseta. Nastupao je po celom svetu, a najviše u Americi, Kanadi, Australiji i zapadnoj Evropi.

Video: Odlazak Starog vuka: Preminuo Bora Drljača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaktus 🏜

    12. oktobar 2020 | 13:26

    Pocivaj u Miru Bozijem neka te anđeli čuvaju, ostaces uvek u secanju kroz tvoje pesme. 🕯️🕯️🕯️

  • Jole

    12. oktobar 2020 | 20:28

    Pocivaj u miru dobri covece .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA