≫ 

Bori Drljači je karijera mogla da bude uništena pre 34 godine: Jedan čovek ga je spasao

Sve se desilo 1986. godine

  • 2
Bora Drljača Bora Drljača Foto: ATA images

Slavni folker Bora Drljača preminuo je juče, 11. oktobra, u 80. godini života. Tokom svoje bogate karijere pevao je širom sveta, a prilikom jednog nastupa u Nemačkoj davne 1986. godine mogao je da se nađe u velikom problemu. Čak je i karijera mogla da mu bude uništena.

Nekadašnji čuveni operativac Boža Spasić otkrio je šta se desilo,

- Boru Drljaču smo našli u kafani "Evropa", negde oko štajge u Minhenu 1986. Pevao je sadam dana za 5 hiljada maraka! U kafani naši gastarbajteri, lopovi i lopovčići, dangube, cinkaroši svih mogućih službi i policija, pijanci - rekao je Boža, a prenosi "Kurir":

- Bora peva svoj repertoar i ljudi uživaju. Međutim, jedan pijanac naručuje partizansku pesmu "Zlatibore širi grane". Bora se nećka ali je otpeva. Po povratku u Beograd zatiče me depeša iz Sarajeva. Piše kako je estradni pevač Bora Drljača u kafani u Minhenu pevao četničke pesme. Pomislih šta ti je naš narod. Depešu bacih u korpu za đubre... - rekao je Boža Spasić, koji je Boru Drljaču tako i spasao.

Naime, svi koji su tada u inostranstvu pevali četničkoj dijaspori, odnosno pevali četničke pesme, po povratku u SFRJ bili bi zabranjeni na svim televizijama i radio-stanicama, kojih je usput bilo veoma malo, piše "Kurir".

Video: Oduvek moderan: Kako je kaput Bore Drljače zaludeo Amerikance

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    12. oktobar 2020 | 22:35

    Bora zanimljiv covek iz naroda,ima toliko prica iz zivota da ga je bilo zanimljivo slusati,ode i jos jedan biser iz Krajine biser krajiskih pesama,neka ti je laka crna zemlja

  • nepoznati

    13. oktobar 2020 | 00:07

    Nisam ga bas volela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA