Borin sin o očevim poslednjim sekundama: Držao sam ga za ruku, pokušao je nešto da mi kaže...

- Tata je odjednom počeo da se guši, voda mu je ušla u pluća - rekao je Borin sin

  • 1
Bora Drljača Bora Drljača, Foto: Marko Jovanović

Pevač narodne muzike Borislav Bora Drljača preminuo je u nedelju, 11. oktobra, u 80. godini života, a njegov sin Vladimir potvrdio je da je njegov otac umro u okruženju porodice, u svom domu.

Drljačin naslednik ispričao je da se njegov otac borio do poslednjeg daha i da ga je držao za ruku kada je preminuo.

- Tata je odjednom počeo da se guši, voda mu je ušla u pluća. Borio se do poslednjeg daha, ali nije uspeo. Brzo je otišao hvala Bogu, nije imao strašne bolove - rekao je Borin sin i dodao:

- Držao sam ga za ruke dok je umirao. U tim trenucima je pokušao nešto da mi kaže, ali nije mogao da priča. Preminuo je u krugu porodice. Pored njega su bili moja supruga Slavica, mlađi brat Matija i tatina rođena sestra Milica - ispričao je Borin sin.

Drljačin naslednik je otkrio sa kojim zdravstvenim problelima se sve suočio njegov otac.

- Tati je na debelom crevu dijagnostikovan maligni melanom, koji je počeo da se širi. Otišao je na mozak, pa je Bora išao na četiri, pet zračenja, a potom su ga otpustili kući. Otežano je pričao, dva puta je umeo da me pita za istu stvar - rekao je Vladimir za Informer.

Bora je bio je jedan od najpopularnijih pevača u Jugoslaviji.

Stekao je status Istaknuti umetnik i dobio je nagradu za životno delo. Snimio je preko 50 nosača zvuka na kojima se nalazi oko 400 pesama. Prodao je više od pet miliona ploča i kaseta. Nastupao je po celom svetu, a najviše u Americi, Kanadi, Australiji i zapadnoj Evropi.

Video: Odlazak Starog vuka: Preminuo Bora Drljača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA