• 22

Mina Lazarević prvi put o borbi sa kancerom: Deci sam rekla: "Mama će možda biti umorna, ali..."

- Dešavalo mi se to da se toliko trudim da se ne vidi da sam operisana da me ni deca ne razumeju, govorili su mi zašto sam stalno smorena - ispričala je Mina

  • 22
Mina Lazarević

Mina Lazarević, Printskrin: K1

Srpska glumica Mina Lazarević (45) prvi put je javno ispričala da joj je pre nekoliko godina dijagnostikovan kancer, zbog čega joj je izvađena štitna žlezda.

- Svako ima slabu tačku, ne postoji neko ko je nema. Ja sam ekstrovertna osoba, ne gutam, ne čuvam stres u sebi, imam potrebu sve to da izbacim. Čini mi se da sam posle svega toga osećala potrebu da treba sa svojim okruženjem da podelim slušajte svoje telo, nemojte da ignorišete neke signale koje vam daje, jer te svakodnevnica melje. Malo je vremena da ga posvetiš sebi i provedeš vreme sa sobom - ispričala je Mina u emisiji "Preživeli".

- Ignorisala sam signale koje mi je telo davalo, to nema veze sa zdravstvenom neprosvešćenosti i nemogućnosti da se to reši. Nažalost nasledila sam osobinu svoje bake i majke da su mi svi moji bližnji važniji od mene same. Na kraju dođe vreme da moraš nešto da preduzmeš. U prvom momentu nisam znala da se tu nešto dešava i da moram na operaciju, čak sam planirala da nastavim da igram predstave. U pitanju je bila štitna žlezda.

- Međutim kad je stigao nalaz, morala sam na još jednu operaciju, jer je bio maligni. Nakon saznanja sam otišla u kola da se isplačem, jer obično tako ide. U tim trenucima krenu neke misli neizdrživo da ti naviru i ne možeš sebe da smiriš. Kreneš da razmišljaš o deci i o svim stavkama koje treba da središ - kazala je Lazarevićeva.

Kada je saznala da je bolesna, usledila je operacija. Tada su počele nove brige, jer godinu dana nije mogla da govori kao ranije

- Naravno, od operacije moje glasnice su bile u haosu, ne mogu normalno ni da govorim ni da pevam. Kad su mi rekli gledaćemo da rez bude što manji, da se ne vidi, rekla sam doktorima: "Ma, pustite to, gledajte mi glasne žice, ja od toga živim!". Tad nisam mogla ništa da radim sa svojim glasom, ali nisam odustajala. Ta blokada je trajala više od godinu dana i nastavila sam da forsiram i da pričam i da pevam. Nakon toga sam igrala predstave normalno, jer nisam želela da dozvolim sebi tu vrstu pada.

- Dešavalo mi se to da se toliko trudim da se ne vidi da sam operisana da me ni deca ne razumeju, govorili su mi zašto sam stalno smorena. Onda sam ih stavila ispred sebe i rekla: "Mama se operisala, ali će biti okej. Možda ću biti umorna, možda ću biti neraspoložena, ali morate da me razumete." Ne treba ići u krajnost i sve kriti od dece, ali isto tako verujem da ne treba ni da ih opeterećujete kad su mali nepotrebnim detaljima, ali im treba objasniti na njihov način da razumeju kroz šta prolazite.

Poznata glumica pričala je i o razvodu od bivšeg muža, baletana Gorana Stanića, koji ju je pretukao pre pet godina u stanu u kojem su zajedno živeli.

Stanić je priznao krivicu i postigao nagodbu da provede godinu dana u kućnom pritvoru.

Na pitanje Milana Kalinića da li je nešto na početku veze sa baletanom ukazivalo na to da bi mogao da bude nasilan, Mina je rekla odgovorila:

- Ne, nisam videla u zajedničkom životu da do toga može da dođe. Brak trpi razna iskušenja i živeti sa nekom ne znači da će uvek biti sve lepo i da je uvek blagostanje. Meni je zlostavljanje i kad ti pušiš, a meni smeta nikotin. Sve što radiš, a meni ne prija se može tako gledati.

- U početku je sve lepo, zaljubljen si, strast, onda svakodnevice povlači neka druga raspoloženja, pa se upoznajete na različite načine, pa starite različito. Nekad su dva profila zajedno fatalna, a odvojeno su sasvim normalni ljudi.

- Deca postavljaju jedni drugima razna pitanja jer su iskrena i direktna. Trudila sam se da obavim sa njima razgovore dok ne dođe to sve do njih, ali morali su da prođu pakao u školi tih nekih pitanja i pogleda. Ponosna sam što dele sve sa mnom i imamo otvoren odnos. Objasnila sam svojoj deci da to nije nešto što se samo njima dešava, da se nažalost dešava i drugima i da je razvod normalan. Kad se desilo drugima drugarima iz odeljenja da su im se roditelji rastali, onda su oni bili empatični više od drugih i znali su da ohrabre svoje drugare.

Video: Darija ima 6 godina i dva puta je bila jača od raka

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    MINA,SAMO NAPRED. TI SI JAKA ZENA.

  • Seka

    Kako se ne diviti, ostati indiferentan pred ovakvom osobom? Dakle, što ima divnih žena!!! Kada naletim na neke božemesakloni, obeshrabrim se i očajavam. A onda me Mina i druge Mine osokole.

  • Saška

    Čupka naša, da si nam živa i zdrava. Ne daj se! ❤

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima