≫ 

Šerbedžija sa ženom potpisao bračni ugovor! Sve se vodi na nju, glumac ima pravo na samo jednu stvar

Navodno su odlučili da potpišu bračni ugovor kako bi iz nasledstva isključili decu iz Radetovog prvog braka, Luciju i Danila Šerbedžiju

  • 12
Lenka Udovički i Rade Serbedžija Rade Đerbedžija, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Glumac Rade Šerbedžija (74) i njegova supruga Lenka Udovički (53) nakon skoro tri decenije braka sklopili su bračni ugovor kojim su regulisali svoju imovinu.

Rade i Lenka venčali su se 1991. godine, a 28. oktobra 2017. godine, prema vlasničkim listovima dve nekretnine koje oni poseduju u Hrvatskoj, potpisali su bračni ugovor, prenosi Imperial.

Naime, kako se nevodi, Lenka je upisana kao vlasnica četvorosobnog stana u centru Rijeke površine 138,98 m2, kao i vikendice u Barbarigi pokraj Vodnjana u Istri.

Bračnim ugovorom je pomenute nekretnine Lenka dobila na svoje ime, a Rade, po ugovoru, ima pravo da ih koristi dok je živ.

Pomenuti sajt koji je objavio i fotografije ugovora, piše da na stanu u Rijeci postoji hipoteka od 23. avgusta 2011. godine u iznosu 180.000 eura upisana u korist Zagrebačke banke, kao i da je na istom kreditu upisana i sporedna hipoteka na vikendicu sa zemljištem, koji je Rade uknjižio 29. oktobra 2010. godine.

Inače, radi se o posedu ukupne veličine 1947 metara, a ta nekretnina je bila upisana kao društveno vlasništvo i to pulske firme za trgovinu, ugostiteljstvo i proizvodnju - Puljanke. Posed je inače stavljen pod preventivnu zaštitu  na temelju Rešenja Uprave za zaštitu kulturne baštine konzervatorijskog odseka u Puli 2003. godine.

Šerbedžija nije lako uknjižio tu nekretninu jer je postojao i Predlog Republike Hrvatske zastupane po Opštinskom državnom sudu u Puli, za uknjiženje vlasništva na nekretnini - vikendici koju sada uživaju Šerbedžije. Iz vlasničkog lista za tu nekretninu vidi se da je i na nju primenjen predbračni ugovor, tako da je vlasnica vikendice u Barbarigi Lenkina a Rade može da je koristi do svoje smrti.

U septembru 2018. godine supružnici su se žalili i zbog odluke da se objekt stavi pod preventivnu zaštitu, odnosno na odluku iz 2003. godine. Samo mesec dana od njihove žalbe poništeno je prethodno te je izdato novo Rešenje Uprave za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorski odsek Pulam kojim je izbrisana odluka da zgrada u kojoj je sada Lenkina vikendica nosi oznaku preventivne zaštite.

Samim tim, bračni par može bez ikakvih ograničenja preuređivati i izvoditi radove na svom objektu neometeni od nadležnog ureda za zaštitu kulturne baštine.

Rade i Lenka izbraka imaju tri ćerke - Milicu Almu, Ninu i Vanju, a navodi se da su odlučili da potpišu bračni ugovor kako bi navodno iz nasledstva isključili decu iz Šerbedžijinog prvog braka - Luciju i Danila Šerbedžiju.

Inače, Lucija je vlasnica stana u Tomašićevoj ulici u kojoj je ranije živeo Šerbedžija, a na kojoj Danilo ima registrovanu firmu "Lijeni film".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eeeee

    23. oktobar 2020 | 16:08

    Serbedzija, djeca iz prvog braka se ne vaze, bitnija druga zena id njih? Kakav si ti.....

  • Mimi

    23. oktobar 2020 | 16:22

    I ranije sam tvrdila da on nije čovek od karaktera. Imam pastorku i nikad je nisam odvajala od mog deteta. Za života smo imovinu podelili na dva jednaka dela. Suprug i ja imamo plodouživanje. Nakon naše smrti zna se šta je čije. Obadvoje dece zadovoljna.

  • Zoka

    23. oktobar 2020 | 17:20

    Ljudi, zar vi ne vidite dobro?! Deca iz prvog braka su vec dobila svoje nasledstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA