• 24

Neda Ukraden tužila Republiku Hrvatsku, grad Imotski i 26 članova rodbine! Evo šta pevačica traži

Neda je tužbu podnela u Opštinskom sudu u Makarskoj

  • 24
Neda Ukraden, hrvatska zastava

Neda Ukraden, Foto: ATA Images, Pixabay

Neda Ukraden (70) podnela je tužbu protiv Republike Hrvatske, grad Imotski, kao i brojne članove svoje bliže i dalje familije (ukupno 26 fizičkih lica) kako bi dobila deo nasledstva u rodnom mestu, navodi hrvatski portal Imperial.net.

Neda je tužbu podnela u Opštinskom sudu u Makarskoj, Stalnoj službi u Imotskom, predmet vodi sudija Ante Knezović, dok pevačicu zastupa imotski advokat Ivan Ćosić.

Neda je konkretno tužila Republiku Hrvatsku, Grad Imotski (koji zastupaju advokati Marko Perkušić i Mirko Perkušić), kao i još 26 članova rodbine Ukraden, Kadijević, Miloš i Putica.

Svim fizičkim licima koje je Neda Ukraden tužila postavljena je privremena zastupnica Matea Burazin Lončar, advokatica iz Imotskog. Naime, boravište tuženih je nepoznato, a kako nemaju punomoćnika, redovan postupak oko postavljanja zakonskog zastupnika tuženih dugo bi trajao pa bi za stranke mogle nastupiti štetne posledice, piše Imperial.net.

Nedin cilj je da tužbom postigne to da uknjiži dedovinu u Imotskom, u Glavini Donjoj.

Podsetimo, Neda je u maju 2019. godine za Dnevnik Nove TV pričala o svojim emocijama i uspomenama iz Imotskog.

Tada je rekla da se u rodnom Imotskom prvi put zaljubila, ali i doživela najteže rastanke u životu.

- Znate, koreni su čudo. Džaba, možeš bilo gde da živiš, na bilo kojoj adresi, ali uvek si vezan za svoj rodni kraj. Ja sam spavala po svim svetskim najelitnijim hotelima, ali najlepše spavam u mojoj Glavini Donjoj - govorila je Neda prošle godine.

- Moja prva simpatija je naravno bio moj komšija. Naravno, on je meni bio najlepši na svijetu. Toliko je to sve meni bilo mistično, lepo, nedodirljivo. Toliko se to nije moglo porediti sa mladićima koji su mene okruživali tamo gde sam išla u školu, gde smo živeli... - prisetila se Neda.

Uvek ponosno ističe Imotsko

I na Fejsbuk profilu Ukradenove jasno se ističe njeno poreklo, pa piše:

"Neda Ukraden rođena je 16.08.1950 godine u malom mestu Imotski u Hrvatskoj. Prezime Ukraden potiče od Bojanića i Pavlovića koji su živeli negde na granici Crne Gore i Hercegovine. Doselili su se u Imotsku Krajinu pre više od 200 godina. Jedan od njih je ukrao devojku, koju nije smeo ukrasti, i tako je nastalo to malobrojno prezime. U Imotskom je živela do druge godine uz baku i dedu, a zatim odlazi sa roditeljima u Višegrad, gdje je živela do polaska u osnovnu školu.

Sve do rata Neda je živjela u Sarajevu, a na početku rata preselila se u Beograd. No, čim s rat završio Neda se brzo vratila svojoj regionalnoj publici, pa tako i onoj Hrvatskoj.

Povodom navoda pomenutog hrvatskog portala pozvali smo Nedu, ali nam je odmah rekla:

- Ne mogu sad, na snimanju sam! Doviđenja, prijatno.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    Nikad mi nisu bili jasni, vratite se na vašu dedovinu i ostavite više nas starosedeoce na miru.

  • Ivica

    Nedo i ja sam se kao i vi rodio u Donjoj Glavini opstina Imotski,ali nikada nisa video kucu gde sam se rodio,taman kada sam hteo ono poceo rat.Zivim u bgd.ali nikada nisam video mesto rodenja,a voleo bih.

  • E

    Pa zena je hrvati a, moja komšinica, kao da neznate!?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima