• 14

"Često sam sama i usamljena u Istanbulu. Nedostaje mi da sa sinovima pričam i na srpskom jeziku"

, Telegraf

Eminin stariji sin slabo razume srpski, dok sa mlađim komunicira samo na turskom

  • 14
Emina Jahović

Printskrin: Telegraf TV

Popularna pevačica Emina Jahović (38) istakla je da joj nedostaje razgovor na srpskom jeziku sa sinovima Jamanom (12) i Javuzom (8), koji ne razmeju najbolje maternji jezik svoje majke.

Naime, pevačicin stariji naslednik slabo razume i govori srpski, dok mlađi sin ne želi da nauči, pa pevačica sa njim razgovara isključivo na turskom.

- Stariji sin Jaman razume i govori srpski, ali baš slabo. Smešan je kada krene da priča na našem jeziku jer mnoge reči izgovori nepravilno. S druge strane, mlađi sin Javuz odbija da nauči srpski i s njim komuniciram isključivo na turskom - ispričala je Emina u emsiiji "Balkanskom ulicom" u razgovoru sa Vesnom Dedić.

- Nedostaje mi da s decom razgovaram na tečnom srpskom jeziku. Grdim ih na srpskom, pa nekada kažem i nešto što ne treba. To uvek razumeju (smeh) - rekla je pevačica i dodala da je često usamljena u Istanbulu.

- Često sam sama u Istanbulu i osećam se usamljeno. Onda uzmem da pišem pesme - priznala je Emina, koja u Turskoj ima ozbiljan problem sa paparacima.

- U Turskoj imam ogroman problem sa paparacima. Imala sam par situacija da zamalo nismo sleteli sa puta i izginuli svi u kolima zbog njihovog proganjana. Dešavalo se da me udare u glavu kamerom, toliko je to strašno tamo i to nije nimalo u redu - zaključila je pevačica.

Video: Ni pre korone nisam živela od nastupa: Za Eminu Jahović nema krize

(Telegarf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budak

    Pa šta si tražila za Turčina..!?

  • Аааа

    Сад си се сетила???

  • Cssh®

    Valjda, ako se naziva maternji jezik, opredeljuje kako se i majka opredelila sa mestom i okolinom života. Opredelila se za Tursku, deca će govoriti turski jezik. Ako je želela da govore srpski jezik, a nije znala ili pretpostavila kako će deca govoriti, trebala je da nauči ili da pita.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima