≫ 

Boki 13 posle 15 i po meseci izlazi iz zatvora

Bojan će iz istražnog zatvora u kućni pritvor

  • 13
Boki 13

Printskirn: Youtube/Televizija 24

Apelacioni sud Severne Makedonije odlučio je da Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, bude prebačen iz pritvora u istražnom zatvoru u kućni pritvor.

Jovanovski je u pritvoru istražnog zatvora "Skoplje" od 15. jula prošle godine kada je otvorena istraga za slučaj "Reket", u kojem je u junu ove godine osuđen na devet godina zatvora.

Njemu je nekoliko puta odbijana žalba na odluku skopskog krivičnog suda o pritvoru, kao i zahtev da zbog lošeg zdravstvenog stanja bude prebačen u kućni pritvor.

Drugooptužena u slučaju "Reket", bivša šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva, provostepeno osuđena na sedam godina zatvora, ranije je prebačena u kućni pritvor. Trećeoptuženi Zoran Milevski, koji je priznao krivicu i dobio tri godine zatvora, prošle sedmice je otišao na izdržavanje kazne.

U aferi "Reket" Jovanovski i Janeva su bili optuženi za reketiranje skopskog biznismena Jordana Kamčeva u iznosu od 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora.

Nakon što je osuđen, Boki 13 je podneo 40 krivičnih prijava protiv funkcionera i biznismena iz Severne Makedonije, preneo je tada portal Plusinfo. Protiv Jovanovskog se pred sudom u Skoplju vodi još jedan postupak u kojem je prvooptuženi za finansijske malverzacije.

Video: Hapšenje specijalne tužiteljke Severne Makedonije Katice Janeve zbog afere Reket

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сара

    30. oktobar 2020 | 23:32

    Одмах га у Задругу

  • JA

    30. oktobar 2020 | 23:32

    Koja sprdnja, kakav bre kucni pritvor, to nije nikakva kazna!

  • R. Vukasinovic

    31. oktobar 2020 | 01:29

    Osudjen na 9 godina zatvora, pa posle 15 meseci u kucni pritvor sa nanogicom?! Mora da je sakupio pravo bogatstvo od reketiranja, pa se naslo dosta i za delioce "pravde".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA