≫ 

Lazić bio na ulici kad je počeo pakao u Beču: Bili su na 100 metara od mene, mislio sam da sam gotov

- Dok sam bio zaključan u jednom lokalu sa ostalim ljudima, kod svih sam video paniku na licu, narod je bežao po ulicama - rekao je maneken

  • 36
Zadruga 3, Rade Lazić Rade Lazić, Foto: Nikola Tomić

Srpski maneken i bivši učesnik rijalitija Rade Lazić (30) već godinama živi u Beču, te je sticajem nesrećnih okolnosti bio svedok terorističkog napada u Beču prošle noći, u ponedeljak 2. novembra.

Lazić nam je ispričao detalje stravičnih događaja, kao i da se i sam našao u neposrednoj blizini trojice džihadista.

- Oko 21 sat sinoć, u 1. bečkom okrugu, došlo je prvo do napada na Sinagogu i odatle su džihadisti počeli da pucaju na civile. Kasnije su se napadi proširili na 9. bečki okrug, 11. okrug i imam informacije i na 20. okrug. Za sada je zvanično četvoro mrtvih i 15 ranjenih, ali po mom mišljenju ima mnogo povređenih - počeo je Rade.

- Tokom udara, ja sam se našao napolju, bio sam na trčanju, ali nekako sam uspeo da se probijem. Na samo nekih 100 metara od mene čuo sam kako trojica džihadista viču: "Alahu akbar", mislio sam da sam gotov, ali su se brzinom munje stvorile specijalne jedinice. Dok sam bio zaključan u jednom lokalu sa ostalim ljudima, kod svih sam video paniku na licu, narod je bežao po ulicama - nastavio je Lazić jezivu ispovest za Telegraf JETSET.

- Kasnije me pozvao drugar, pošto zna da moju maršutu trčanja. Rekao mi je da je krenuo po mene, ali policija je već blokirala veći deo grada, te nije mogao da se probije do 1. okruga. Kasnije, nervoza mi je bila sve veća, pošto već dugi niz godina trčim tom maršutom, znao sam i neke prečice koje nisu prometne ulice i rešio sam da se nekako probijem. Uspeo sam da dođem do 4. okruga  i nastavio sam ka 10. do stana - kazao nam je potreseni Rade i objasnio kako je uspeo da stigne do kuće.

- Sirene su se čule na svakom koraku, jezivo je bilo! U jednoj ulici me je drug sačekao i pobegli smo do stana. Bogu hvala, izvukao sam se bez povreda. Apelujem na sve naše ljude da ostanu kod kuće i što manje da se kreću dok ovo ne prođe. Takođe, od danas je zbog korone ponovo na snazi policijski čas, koji je izglasan u petak 30. oktobra. Zabrana kretanja je od 20 sati do šest ujutru - zaključio je Lazić.

Video: Naoružani napadač puca na policiju u Beču: Pucano na šest mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    3. novembar 2020 | 16:14

    Koliki je taj Beč kad su svi srbi u njemu bili na 50 metara od terorista kad je počelo?

  • St@nko

    3. novembar 2020 | 15:44

    Hahahahaha covek zeli da iskoristi ovu tragediju da se ispromovise!!! Sramota!! Bio na trcanju u centru grada? Cuo 3 terorista kako vicu??? Bio na 100m od njih??? Kakav šljam

  • beč

    3. novembar 2020 | 16:45

    Svako ko zivi u becu zna da po desetom ima dobra mesta za trcanje sad nasao frajer da trci od desetog do prvog i to bas na schwedenplatz pitam se samo kojom je to stazom trcao Od desetog do prvog autom je potrebno dobrih 10-15min a on bas tamo ide na trcanjeSlepac ostaje slepac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA