"Juče je bio 42. dan kako nisam jela. Pijem sok koji se meša s pljuvačkom, zeolitom trljam zube"

- Juče je bio 42. dan kako ništa nisam jela. Postoji nauka o gladovanju, a ja sada pišem i knjigu. U gladovanju je ključna volja, a ne prisila.

  • 9
Vesna Jugović De Vinča Vesna Jugović De Vinča, Foto: Nikola Tomić

Novinarka i voditeljka Vesna de Vinča, koja se poslednjih godina bavi i organizacijom izbora za Mis Srbije, ispričala je šta konzumira tokom 40 i više dana gladovanja, što je sistem po kome živi, kako kaže, već godinama unazad.

Vesna de Vinča kaže da tokom ovakvog načina "ishrane" u organizam unosi isključivo tečnosti.

- Ja godinama živim na taj način i uz akupunkturu. Ujutru kad ustanem prvo trljam zube zeolitom, on nas čisti, izbacuje sve što treba. Trljam zube time, jer u zubima ostane najviše otrova, a to radim i uveče. Zatim, druga stvar - pijem čaj od žalfije.

De Vinča je nastavila da objašnjava šta pije tokom dana kada gladuje.

- U toku dana pijem vodu sa limunom, takođe pijem i Brojsov sok, to je sok koji se sastoji od 60% cvekle, 20% šargarepe, a ostalo su rotkva, celer i krompir i to se cedi kao sok. Pije se od pola do jedne čaše dnevno, pijucka se, meša se sa pljuvačkom - objasnila je Vesna u jutarnjem programu na TV "Prva".

- Pred spavanje uzimam čaj, valerijanu ili matičnjak, zeolitom mažem desni i idem na spavanje. Posle 5-6 dana prestaje glad, ja to znam jer godinama gladujem, 5. i 6. dan je težak - dodala je ona.

Vesna de Vinča je o ovoj temi govorila i juče u emisiji "Kec na jedanaest" na TV "K1".

- Juče je bio 42. dan kako ništa nisam jela. Postoji nauka o gladovanju, a ja sada pišem i knjigu. U gladovanju je ključna volja, a ne prisila. Da gladuju ne smeju trudnice, deca, izuzetno mršave ili preterano gojazne osobe, oboleli od raka u terminalnom stadijumu. Smršala sam 12,5 kilograma i nestao mi je celulit. Čiste se otrovi, nestaju masti, bubuljice, ciste, izrasline, nataloženi otrovi. Organizam bukvalno jede sam sebe. Pritisak mi je idealan i imam više energije - rekla je voditeljka u pomenutoj emisiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA