Hrvatski pevač vozi kamion u Americi da bi preživeo: Spavam na pumpi, na putu budem i po 5 dana

Nekad mi radni dan traje i nekoliko dana. Jer kad, na primer, odem u državu Tenesi, vozim se i do deset sati, što je oko hiljadu kilometara - rekao je Dvornik

  • 6
Dean Dvornik Foto: Printsreen/Dean Dvornik/Youtube

Hrvatski pevač Dean Dvornik (57) dobio je ponudu od prijatelja da počne da radi u Americi kao vozač kamiona, a zbog krize koja je nastupila nije se mnogo premišljao.

- Kad sam došao u Ameriku, moj prijatelj Bajro Kršo, takođe vozač, odveo me u je u firmu u kojoj on radi, gde sam potpisao ugovor i sutradan počeo da vozim - počeo je Dean za Večernji list.

Kako je istakao, pevač se vrlo brzo se prilagodio novoj dnevnoj rutini, iako ponekad zna da bude naporno i vožnja može da traje i do 10 sati.

- Spavam u vozilu ili na benzinskoj pumpi i čekam novu turu. Često se desi da na putu budem od ponedeljka do petka - dodao je Dean.

Dvornik je za "Slobodnu Dalmaciju" rekao da su se svi kladili kako će da da otkaz čim dođe, ali to se nije dogodilo.

- Imam ja iskustva s dugim vožnjama, dobro to znaju svi muzičari koji su išli na svirke sa mnom. Uostalom, nekad sam radio kao taksista, tako da sam znao u što se upuštam. Budim se oko pola osam, osim ako me dispečer ne probudi ranije. Nekad mi radni dan traje i nekoliko dana. Jer kad, na primer, odem u državu Tenesi, vozim se i do deset sati, što je oko hiljadu kilometara - rekao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rtr

    12. novembar 2020 | 11:22

    Pa??i kod nas mnogo kamiondzija vozi do pon do pet za mnogo manje para koje ti tamo dobijas

  • Jovan

    12. novembar 2020 | 11:38

    Bravo kralju

  • Ok😏

    12. novembar 2020 | 14:39

    Big deal,pa radi i nas Zika Antic tolike godine i pored toga peva na svadbama i veseljima kad ima vremena, jos kad dodju i neki nasi iz Srbije pa kad se sastave,ja sam gledao svadbu u Kagi gde je uz Ziku bio i Sveta Tomic Kauboj , ono je veselje bilo za pamcenje, kao u stara dobra vremena. Ne vidim uopste sta je tu posebno i sta on to radi sto niko od nas nije prosao , valjda po prvi put u zivotu i radi nesto ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA