≫ 

Preminuo Kićo Slabinac: Vlasnik hita "Zbog jedne divne crne žene" izgubio bitku

Preminuo je u 6.50 sati u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a, u kojoj je ležao već tri meseca

  • 11
Krunoslav Kićo Slabinac Krunoslav Kićo Slabinac, Foto: Printscreen/Youtube/Croatia Records

Pevač Krunoslav Kićo Slabinac (76) jutros je izgubio bitku za život. Preminuo je u 6.50 sati u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a, u kojoj je ležao već tri meseca.

Kićo je u bolnici početkom avgusta završio zbog koronarne bolesti koja mu je bila zahvatila krvne žile. Uprkos uspešnom zahvatu, tokom kojeg su mu ugrađene tri bajpasa, oporavak se zakomplikovao jer mu rana na grudnom košu nije zarastala kako treba.

Krajem avgusta stigla je radosna vest da je Kićo skinut sa respiratora i da je van životne opasnosti, ali da oporavak i dalje traje, i da će ostati u bolnici do daljnjeg.

Slavonski muzičar proteklih meseci još je nekoliko puta bio operisan, a premda su se njegovi bližnji nadali da će sve krenuti na bolje, lekari su ih u više navrata spremali i za ono najgore. Iza Kiće su ostali njegovi neutešni sinovi Pavao (41) i Ivan (39), prijatelji i brojni obožavatelji.

Krunoslav - Kićo Slabinac je u osiječki pevač, gitarista, aranžer i kompozitor, rođen 28. marta 1944. Osnivač je rock sastava Dinamiti, koji su se prvo zvali Tornado i Kon Tiki, te s njim ostvario svoje prve uspehe u karijeri.

Nakon povratka s odsluženja vojnoga roka svoju muzičku karijeru nastavio je kao solo izvođač, te se preselio u Zagreb, gde je izvodio pesme Toma Džonsa i Elvisa Prislija. Na opatijskom festivalu 1970. godine pobedio je sa pesmom "Više nećeš biti moja", kojoj je autor Aleksandar Korać. Nakon što je sredinom 1970-ih godina boravio u Sjedinjenim Državama, po povratku u zemlju okrenuo se izvornoj narodnoj muzici s kojom je postigao veliki uspeh u svojoj karijeri.

Tokom svoje više od 40 godina duge karijere, Kićo je ostvario saradnju s brojnim autorima poput Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića, Arsena Dedića, Drage Britviće, Kemala Montena i mnogih drugih.

Video: Javne ličnosti koje su bile pozitivne na korona virus

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA