"Mekoća je bila njegova snaga, a uzdržanost mudrost" Biković se ovim rečima oprostio od partijarha

Patrijarh Irinej je bio 45. vrhovni poglavar Srpske pravoslavne crkvei i episkop niški

  • 3
Miloš Biković, Irinej

Foto: Marko Jovanović, Tanjug/Sava Radovanović

Srpski patrijarh Irinej (91) preminuo je jutros, 20. novembra, u Vojnoj kovid bolnici Karaburma, nakon što mu je pogoršano zdravstveno stanje usled korona virusa.

Poznate ličnosti nautešne su povodom smrti patrijarha Irineja, a od njega oprostio se i jedan od najuspešnijih srpskih glumaca, Miloš Biković.

Miloš je istakao da je Irinejeva mekoća bila njegova snaga, a da je uzdržanost bila njegova mudrost.

- Danas kada ceo narod sa zahvalnošću i žalošću ispraća svog patrijarha, mogu da kažem da mislim da je mekoća bila njegova snaga, a uzdržanost bila je njegova mudrost - rekao je Miloš za Kurir.

Pored Miloša i druge poznate ličnosti oprostile su od patrijarha Irineja.

Patrijarh srpski Irinej rođen je kao Miroslav Gavrilović u selu Vidova kod Čačka 28. avgusta 1930. Bio je 45. vrhovni poglavar Srpske pravoslavne crkvei i episkop niški.

Video: Preminuo patrijarh srpski Irinej

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreno

    20. novembar 2020 | 15:10

    Mekoca nije nicija snaga, i zbog toga je nasem drustvu ovako kako jeste. Narod jasu kako stignu jer su crkveni poglavari meki, fleksibilni oni treba da stoje i brane narod jer imaju najveci uticaj na isti, ali oni to ne rade. Ako bude srece sledeci Patrijarh ce da nam bude tvrd, prek jer jednino takav moze da nam pomogne da ovo drustvo ponovo izadje na pravi put, potreban nam je Patrijarh poput pokojnog Vladike Anfilohija, i ne daj Boze Irineja Backog jer sa takvim ce i Crkva i drustvo otici na put bez povratka. Treba nam neko ko ce da otme Crkvu iz celjusti politike, da se suprostavi trovanju naroda rijalitijima, da nastoji da se odredjene rijaliti licnosti i licnosti slicne njima izopste iz medija, da bude Patrijarh vlasti i opoziciji, a ne samo jednima od njih, da u ovom narodu vrati moralne norme.

  • Evo ga..

    20. novembar 2020 | 17:15

    Vremensku prognozu pocece da vodi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA