≫ 

Prebijane u trudnoći, maskama krile povrede: Mučne ispovesti poznatih žena koje su preživele nasilje

Svojim primerom potrudile su se da utiču na druge žene da ne dozvole sebi isto

  • 31
Nataša Bekvalac, Milica Dabović, Mina Lazarević, Sandra Obradović, Anabela Atijas Nataša, Milica, Mina, Sandra, Anabela, Foto: ATA images, Nikola Tomić, Marko Jovanović, Printskrin: TV Pink

Nasilje nad ženama problem je sa kojim se bore brojne pripadnice nežnijeg pola u Srbiji, ali i svetu.

Poznate ličnosti, koje su preživele torturu, batine i pretnje, svojim primerom potrudile su se da utiču na druge žene da ne dozvole sebi isto, kao i da odmah prijave nasilnika.

Nataša Bekvalac: Suđenje je bilo gore od udaraca

Svi su navijali da je Nataša Bekvalac pronašla sreću nakon romantičnog venčanja sa Lukom Lazetićem na Ibici, ali samo nekoliko meseci kasnije, bračni odnos završio se nasiljem u porodici.

- On mene nije udario, on je mene pretukao! To je bio kraj, bila sam ponižena, ali je za mene od udaraca bio gori sudski proces, jer sam se u sudnici osećala kao da sam ja kriva i kao da je situacija obrnuta, pogotovo kada su me pitali: ‘Mislite li da je u redu što ste naglo probudili muža?’. Pokušavali su da me naprave krivom, a ja sam počela da verujem da možda i jesam, ali sam dokazala da nisam, jer su stručnjaci veštačili moje povrede i dokazali da to nisam mogla sama sebi da uradim. U tim trenucima sam osetila da sam dotakla emotivno dno i bila kao žena potpuno osramoćena - ispričala je pevačica u jednom od prvih intervjua na tu temu.

Otkrila je kako je kao i svaka žrtva nasilja, tokom tog perioda izgubila samopouzdanje, kako je bila odsečena od porodice i prijatelja, kako je imala osećaj da je potpuno sama, a nakon svega je morala da potraži pomoć psihoterapeuta.

- Svaka žena, pre nego što stupi u brak, pored ljubavi, treba dobro da upozna svog partnera. Ja sam bila zanesena i zaljubljena. Odmah posle venčanja je krenuo moj pakao. Trpela sam jer sam imala rizičnu trudnoću i posvetila sam se tome da rodim zdravu devojčicu, a probleme sam gurala pod tepih, a to je kasnije kulminiralo - rekla je Nataša jednom prilikom.

Još mi je loš osećaj u stomaku kada se setim svega. Strašno psihičko i fizičko izrabljivanje. Kao i svaka žrtva nasilja, izgubila sa samopouzdanje i bila odsečena od porodice i prijatelja... ostala sam sama - objasnila je Bekvalčeva.

Viši sud u Beogradu 2019. potvrdio je prvostepenu presudu kojom je u aprilu te godine Luka Lazukić osuđen na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine zbog porodičnog nasilja bivšom suprugom, pevačicom Natašom Bekvalac u aprilu 2018. godine.

Uslovna osuda znači da ukoliko Lazukić u roku od tri godine izvrši novo krivično delo ili prekrši meru zabrane prilaska supruzi, aktiviraće se izvršenje zatvorske kazne, rečeno je Tanjugu u sudu.

Novosadskoj pevačici je, kako smatra tužilaštvo, naneo lake telesne povrede u noći između 12. i 13. aprila 2018.

Anabela: Tukao me je kao vola u kupusu

Anabela Atijas odavno je priznala da je bila žrtva nasilja za vreme braka s Gagijem Đoganijem, a u trećoj sezoni rijalitija "Zadruga" prisetila se detalja svega što je proživela.

- Imam bebu od 15 dana, on mene tuče. Tukao me je do te mere da sam morala da idem na magnetne rezonance da vidim da li mi je polomljena lobanja. Tukao me je 17 godina ko vola u kupusu. Modrice sam krila maskama koje sam nabavljala iz pozorišta. Bacao me u živu ogradu, na žicu, nasred auto-puta u Makedoniji i očekivao da takva idem da pevam - rekla je između ostalog pevačica.

- Za neke stvari sam bio svedok. Gagi je rekao da je prva Anabela iznela stvari iz njihovog braka, samo ću ga podsetiti da je Gagi prvi na 'Farmi' pričao Mini Kostić kako je varao Anabelu. Tako da je on počeo tu priču... Ja sam žrtva Gagijeve porodice već tri godine. Uvučen sam u celu priču još pre tri godine - ispričao je u Zadruzi 3 Mirko Gavrić.

- Što se tiče te situacije kad smo krenuli za Makedoniju, oni su već pokrenuli razvod, svako je došao svojim kolima. Gagi je bio ljut, Anabela je sedela iza, on je vozio. On je jako brzo vozio, a ja imam fobije od brze vožnje jer sam imao udes sa Anabelom... Zamolio sam ga da uspori, a on tako inače vozi, brzo. On je rekao da se ne sekiram ništa, a Anabela mu je rekla da uspori, a on je nju vređao. Psovao je, ja ne mogu da citiram, to je bilo davno - govorio je Mirko.

- Ja znam šta je bila inicijalna kapisla. Ja sam bila pozvana od strane njegovog brata Đoleta da porazgovaramo, mi smo pričali o Gagiju, njemu se to nije dopalo. Vređao me je zbog tog susreta, a ja sam mu rekla da Đole ispada bolji čovek od tebe, njega je to isprovociralo - nadovezala se Anabela.

- Htela sam da mi njegov brat pomogne oko Gagijevo problema. Onda me je Baki zvao da smirim neku njegovu devojku. Mi smo pričale o Đoletu i Gagiju, rekla sam joj da njegov brat neće da mu pomogne, pohvalila sam taj razgovor. To je Gagi saznao od te Bakijeve devojke. To je bilo pre razvoda. Onda je Gagi meni u toj vožnji počeo da psuje. Njega je zabolelo što sam ja u razgovoru sa tom devojkom pohvalila brata Đoleta - rekla je Atijasova.

- Tražio sam da mi kaže da se čula sa tom devojkom Bakijevom, ja sam je pozvao a ona je potvrdila da se čula sa tobom. Anabela je mene lagala, i ja sam se zbog toga iznerivao - rekao je Gagi.

"Polivao ju je vodom da bi je osvestio i ponovo mogao da je tuče... Vilica joj je bila razvaljena"

- On je počeo da vređa, onda je stao, ja sam zatvorila sva vrata, Gagi je počeo da lupa na prozore, Anabela je otključala vrata, on je skočio na nju i počeo da je pseniči u glavu. Ja sam skočio na njega, pokušao da ga skinem. Mene je čak par puta laktom udario, nisam uspeo da ga savladam, hteo sam da ih razdvojim - šokirao je Mirko.

- Nemoj da se smeješ i da dobacuješ, nije ništa smešno - rekla je Luna Gagiju.

- Video sam kako Anabela leti na žicu pored auto-puta, ona je sva krvava bila. Razvaljena usta su joj bila, dobila je podlive, u levoj dojci joj se pomerio implant... Nisam znao kako da reagujem. Kad smo ušli u auto on je počeo da divlja i rekao: 'Sada idete da pevate ovakvi'. Oko joj je bilo zatvoreno, usta razvaljena, modra, krvava, plače...

- Ja sam mu rekao da treba da pređemo granicu, on je okrenuo auto i vratio nas kući, nju je bilo sramota da dođe kod moje majke. Ona nije imala gde da ode. Kako je vreme prolazilo, izgledalo je sve jezivije. Ona me je zagrlila i rekla: "Ja moram da se okupam, ja sam se upiškila". Kad ju je bacio to se desilo - nastavio je Gavrić.

Sandra Obradović: Udarao me je dok držim dete u naručju

Manekenka Sandra Obradović je završila na trežnjenju u policiji posle sukoba s bivšim partnerom Vladimirom Babićem, s kojim ima sina. Sandra je optužila oca svog deteta da ju je dve godine tukao, čak i dok je bila trudna, a fotografije modrica i prijave za nasilje dostavila je medijima.

- Nasilje je počelo dok sam bila u drugom stanju. Više puta sam završavala u "Narodnom frontu" i mogla sam prevremeno da se porodim jer mi je trudnoća bila rizična zbog batina. S vremenom je postajalo sve gore, dešavalo se da me udara dok dete držim u naručju - rekla je Sandra, koja je nakon toga došla ispred Vladimirovog stana na Zvezdari kako bi uzela svoje dete, ali to je prošlo bezuspešno, jer navodno otac ima privremeno starateljstvo nad dečakom, iako Sandra tvrdi suprotno.

Sindi: Tukao me je i u trudnoći 

Ivana Stamenković Sindi, nekadašnja pevačica grupe “Models”, poslednjih godina borila se za starateljstvom nad ćerkom, koje je sud dodelio njenom bivšem suprugu Nikoli Pavloviću. Pavlović se prethodno našao na sudu zbog optužbi da je 2012. godine davio Stamenkovićevu, koja je zadobila i povrede glave od udaranja u zid.

- Bivši muž me je tukao i davio u trudnoći. Da li je tada razmišljao o svom nerođenom detetu? Kada se dete rodilo, udario mi je šamar posle kog sam pala sa sve bebom u naručju… Kada sam odlučila da se razvedem, jer sam želela da zaštitim svoje dete, on je nastavio i posle razvoda da me tuče. Otišla sam u Institut za sudsku medicinu, slikala modrice i podlive, prijavila ga policiji - rekla je svojevremeno Ivana, koja danas ćerku viđa dva dana u radnoj nedelji i svaki drugi vikend, prenose mediji.

Kako su izgledale pojedine javne ličnosti nakon nasilja, kao i ko je sve to preživeo, pogledajte u galeriji:

Ana-Marija Žujović: Srbija, zemlja gde niko ne odgovara za svoja dela

Pre pet godina fitnes prvakinja Ana-Marija Žujović na svoj Facebook profil okačila je selfi na kojem je sva u modricama, uz poruku: “Nisam Rijana, ali ni ti nisi Kris Braun, a što je najgore ovo je Srbija, zemlja gde niko ne odgovara za svoja dela”.

Ispostavilo se da ju je voditelj Vladimir Stanojević nekoliko meseci nakon tajnog venčanja u Las Vegasu navodno pretukao, zbog čega je nekoliko nedelja kasnije, navodno, izgubila bebu.

- Mislila sam da je za njega dovoljna kazna to što su ga u medijima okarakterisali kao nasilnika i siledžiju, ali želim da i krivično odgovara za ono što je uradio. Dakle, goniću ga krivično do kraja - najavila je tad Ana-Marija.

Voditelj je potom napustio Srbiju i odselio se u Ameriku.

Od tad se nije vraćao. Za njim je raspisana poternica, što znači da bi bio uhapšen kako kroči u zemlju, a Žujovićeva je tražila da mu se sudi u odsustvu.

Ana-Marija se povukla iz javnosti, ali se prošle godine obratila na društvenim mrežama rečima:

- Živim ovde u prelepoj Srbiji, ali neke stvari i dalje ne funkcionišu. Žene, ali i muškarci su i dalje nezaštićeni agresije jačih. Pravda ne postoji ili bar ne još uvek. Slučaj nije rešen… Nisam i neću dozvoliti da budem žrtva, povređena jesam, ali dajem sve od sebe da iz ovoga izađem kao pobednik.

Milica Dabović: Pretio mi je da će me ubiti ako nešto kažem

Policija je reagovala, a nakon žestokog prepucavanja po medijima, tokom kojeg je Milica Dabović pričala kako ju je prebijao i krao, a Šiklić nju nazivao “povređenom ženom”, bivši hrvatski rukometaš je na kraju sklopio nagodbu sa sudom i priznao krivicu za nasilje. Dobio je uslovnu kaznu od deset meseci, koja neće biti izvršena ukoliko u naredne tri godine ne ponovi krivično delo, proteran je iz Srbije na godinu i po dana, a dobio je i zabranu prilaska Milici u trajanju od tri godine.

Ipak, Milica je nedavno priznala da se danas plaši da će ga sresti dok šeta sa sinom.

- Ja nisam bila žrtva jednom, nego 20 puta. Posle drugog, trećeg zlostavljanja sam onako raščupana pozvala mamu vrišteći, a ona je pozvala policiju. Zapretio mi je nožem da ne smem ništa da kažem ili će me ubiti - ispričala je košarkašica Milica Dabović nedavno za medije, osvrnuvši se na strašan trenutak kad je u februaru 2017. godine u njenom stanu njen tadašnji dečko navodno pokušao da je zadavi.

Minu Lazarević muž udario, pa pucao

Glumicu Minu Lazarević  je u stanu na Zvezdari gde su živeli s dvoje dece pretukao tadašnji suprug, baletan Goran Stanić 2015.

Nakon što ju je navodno udario, zapucao je iz automatske puške s terase, pa su komšije pozvale policiju, koja je kod njega pronašla još jedan komad oružja i kapisle za detonator. Baletan je tada priznao krivicu, a sa sudom se nagodio da u kućnom pritvoru, uz elektronski nadzor, provede godinu dana.

Maja Marinković: Bio je pijan

Bivša rijaliti učesnica Maja Marinković iznela je tvrdnje da ju je bivši dečko Marko Janjušević Janjuš tokom ljubavne afere koju su imali navodno fizički i psihički zlostavljao, a priložila je i fotografije s podlivima i modricama na licu i telu.

Na osnovu fotografija jasno se videlo da Marinkovićeva ima modrice i podlive, kao i da je trpela nasilje, a kako je istakla navodni fizički obračun između nje i Janjuševića dogodio se kada su se posvađali.

Bio je haos pre dva meseca, možda i više, mi smo se posvađali. Tada se sve desilo, on nije bio pijan, ali ni ja njemu nisam ostala dužna. Ipak, ja imam 50 kilograma i žensko sam, a on ima 2 metra - rekla je tada Maja za Telegraf JETSET.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36

Video: Pretučena, u ranama: Sandra nam je poslala jezive slike i snimak nasilja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grgur

    25. novembar 2020 | 17:55

    Da ne dođe do zabune, prvi nisam za disciplinu kičme,ja sam sa mojom ženom 23gogine u braku i nikad je nisam fizički povredio niti ću to da uradim zato što je ona majka moje dvoje dece,ako ne možemo više bože moj!!!!A sve ove dotične što se reklamiraju preko novina pogledajte koliko imaju propalih brakova iza njih?

  • SrbskiBek

    25. novembar 2020 | 18:11

    Sve ove imale po 2.3 braka !???? Neke i po 4 ???? Gde nadjoste ove "domacice" !??????

  • Ljube

    25. novembar 2020 | 17:50

    Apsolutno protiv nasilja bilo koje vrste ,,,,ali nevidim na ovoj slici neke " zene " ....prije bi rekao ,problematicne naduvene zenske ,a najmanje supruge ,majke , koleginice ,normalne osobe ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA