≫ 

"Prijatelji mi pomažu da kupim ćerki školski pribor": Glumica ne radi mesecima zbog korone

Prvi dan u školi je bio naš praznik: uzbuđeno, svečano i veselo! Ovoga puta je mama zaplakala od sreće - kaže Ljiljana

  • 21
Ljiljana Jakšić

Ljiljana Jakšić sa ćerkom Darijom, Pritnscreen/Youtube/Prakticna zena

Glumica Ljiljana Jakšić Salveta ove godine je ponosna mama đaka prvaka jer je njena Darija krenula u školu. Ipak sreću ovakvog trenutka ne samo da kvari pandemija, nego i finansijska situacija, jer ona već mesecima ne radi.

- Razgovarate s jednom od presrećnih mama što joj je dete krenulo u prvi razred. To je svakako uspeh i nas i naše dece s obzirom i na pandemiju i na ostale životne okolnosti koje su nekom manje, a nekom više naklonjene. Imale smo najpre “žal za vrtićem” i sjajnim vaspitačicama, obožavanom Ivanom, pa Zlatom, Milicom. Darija je i zaplakala kad je izlazila iz vrtića i obećala portiru Danilu da će doći da ih obiđe. Prvi dan u školi je bio naš praznik: uzbuđeno, svečano i veselo! Ovoga puta je mama zaplakala od sreće - kaže Ljiljana, i priznaje da privikavanje na obaveze nije išlo lako:

- Ona bi se radije igrala, ali bez discipline nema pozitivne navike.

Polazak u školu je i veliki finansijski izdatak.

- Jako sam zahvalna i naravno uvek spremna da uzvratim prijateljima koji su nam pomogli da se kompletiramo za polazak u školu. Zoka, Ana, Branko, Dragica, Rada, teta Sneška, bez njih bi išlo mnogo teže, zbog činjenice da mama ne radi već mesecima. Zahvalna sam i advokatskoj kancelariji koja je, godišnjom donacijom za igranje predstave “Skadarlijka” u Skadarliji, pomogla da normalnije prođemo kroz period bez posla. To je gest koji vraća veru u ljude, u ono humano što postoji u svakom od nas, samo ako mu dozvolimo da ispliva - kaže Ljiljana za blic.rs, i priča kako joj nije teško da uradi sve što je potrebno da bi usrećila ćerku, a zbog obaveza se nikada ne žali.

- Obaveze?! Osim možda petnaestak dana godišnjeg odmora, do pandemije nisam imala dane bez obaveza. To nam govori da smo živi, da možemo, da trajemo, da se krećemo napred. A ako se tiču našeg deteta, to nisu obaveze, to je zadovoljstvo koje uglavnom obavljaš jako umoran, a ponekad se možda i naspavaš, pa onda u tome uživaš. Tako razmišljam o obavezama, jer ako bih krenula da ređam, to bi bio poduži spisak, pa se zavrti u glavi kad shvatiš da dan od 24 časa moraš da rastegneš na 36 sati da bi završio sve. A gomilanje obaveza donosi stres. Najpre napravim prioritete, naravno, Darija je u svemu na prvom mestu. E, nekada je bilo i manikira, pedikira, kozmetičara, danas se pitam šta to beše - kaže glumica kroz osmeh, i dodaje da naslednica zasad želi da se bavi arheologijom:

- Darija voli što je mama glumica i raduje se svakoj prilici da je gleda. Ona sama voli javne nastupe, voli da peva, pleše, recituje, mikrofon ju je fascinirao još od kako je prohodala, ali zasad želi da bude arheolog, da „istražuje šta je bilo nekada”, želi da bude šnajderka, aktivna je u kuhinji kod seckanja voća i povrća, a najviše voli da lista geografske atlase, da čita o svemiru i planetama. Ja se trudim da pronađem, objasnim, da ispratim njena interesovanja.

Video: Branka Petrić nosi cipele koje joj je poklonila Milena Dravić već 13 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuku mene

    28. novembar 2020 | 15:50

    Pa ja sa 50 pedeset godina ne radim nista a imam fakultet ali zato kod tate u Ivanjici sejem krompir sa suprugom i dvoje dece.

  • Gospodjo

    28. novembar 2020 | 15:41

    U pekarama uvek traze radnicu , marketima

  • Pa

    28. novembar 2020 | 16:03

    Ima i drugih poslova,al teska rabota...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA