≫ 

Oni su imali čast da pevaju sa njim: Pevači sa kojima je Džej ukrstio glas od 1991. godine

Tokom višedecenijske karijere ostvario je saradnju sa mnogo kolega

  • 3
Džej Ramadanovski Džej Ramadanovski, Foto: ATA Images

Pevač Džej Ramadanovski, koji je danas u 56. godini preminuo u svom stanu na Dorćolu nakon duge kardiovaskularne bolesti, ostaće upamćen kao velikam regionalne muzičke scene, čije su balade, ali i mnogi hitovi, upisani u anale Jugoslovenske muzike.

Tokom višedecenijske karijere ostvario je saradnju sa mnogo kolega, te je snimio neke od najlepših dueta srpske muzike.

Jedan od prvih dueta koje je snimio bio je sa najvećom balkanskom zvezdom Lepom Brenom, pod nazivom "Ljubavne igrarije" 1991. godine. Džej se pojavio i u Breninom filmu "Hajde da se volimo 2". Brena je tada bila regionalno popularna, dok je Džej počinjao svoju karijeru.

Pesmu "Sexy ritam" objavio je 1993. godine, a ovaj hit i danas deo svakog slavlja, kada muzika krene bržim tempom. Dara Bubamara je stalno sa njim izvodila ovu numeru, koja se kasnije zbog toga smatrala njihovim duetom, a ova saradnja donela je veliku popularnost.

Sa zvezdom Acom Lukasom snimio je duet "Što si tužan prijatelju" koji je objavljen 2000. godine.

Sa folk zvezdom Bobanom Rajovićem 2018. godine objavio je spot za duetsku pesmu “Hej, živote druže”.

Dzej je 2016. godine sa Igorom Popovićem objavio numeru karakterističnog folk melosea "Jedan kao ja". "Ima ona sve, noge preduge, lepo lice ko iz magazina..." stihovi su koji su se obavezno čuli na svakoj žurki, veselju i u svakom klubu od dana kada je objavljena.

Ipak, saradnja koja je ostavila najveći pečat u Džejevom bogatom diskografskom opusu je ona koju je imao sa koleginicom Minom Kostić.

Džej i Mina 2001. prvi put su ukrstili glasove i snimili duet "Slavija", a pesma je vrlo brzo postala jedan od najvećih hitova tog perioda. Njih dvoje su 17 godina kasnije, Mina i Džej odlučili su ponovo da se spoje prošle godine, ali tog puta nije u pitanju bila balada, već pesma bržeg ritma "Nema dalje" .

Video: Acko Nezirović i Mina Kostić o Džeju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremcica

    6. decembar 2020 | 23:45

    Ova pesma sa IGOROM POPOVICEM je snimljena negde oko 2005god.A ima i ZEK ZEK DADULE niste je pomenuli koja je bila tada kada je snimljena OOOOZBIILJNAAA HIITCINA SA PANTRRSIMA.Sve u svemu sve su bile dooobri hitovi

  • Bubi

    5. januar 2021 | 13:48

    Moja omiljena: cigu ligu ligu ciguli, migu migu miguli, raj raketaj rake take take taj

  • Milana

    7. decembar 2020 | 09:56

    Duet Živo blato sa Goranom Jakovljevićem-Jakovom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA