≫ 

10 najvećih transformacija srpskih TV lica: Na početku karijere izgledali su skroz drugačije

Njihove promene kroz godine, kako izgledom, tako i stajlingom su ogromne

  • 6
Olivera Kovacevic, Ognjen Amidzic, Tanja Vojtehovski, Sanja Marinkovic Printskrin/Youtube/Merlinka Fest, Pink TV, BK

Oni godinama unazad osvajaju gledaoce šarmom i lepotom, a u vreme kada su počinjali svoje karijere nije bilo društvenih mreža, te su mnogi zaboravili kako su voditelji tada izgledali.

Njihove transformacije kroz godine, kako izgledom, tako i stajlingom su ogromne, a mi vam predstavljamo deset najzanimljivijih.

Sanja Marinković

Sanja Marinković Sanja Marinković, Foto: Nikola Tomić

Sanja Marinković karijeru je započela na RTS-u kao voditeljka Jutarnjeg programa. Pre toga je na ovu televiziju došla kao reporter, davne 1996. godine.

- Bila sam voditelj Jutarnjeg programa četiri godine. Ja sam odmah postala spiker posle 3 meseca, čitala sam vesti i bila novinar, a ubrzo sam postala i voditelj - rekla je Sanja pre nekoliko godina u emisiji "Promena".

Najpoznatija je po autorskoj emisiji ” Magazin In” i predstavlja sinonim ružičaste televizije.

Tanja Vojtehovski

Tanja Tatjana  Vojtehovski Tatjana Vojtehovski, Foto: ATA Images

Tatjana Vojtehovski je novinarka i televizijska voditeljka, bivši PR kompanije „Pink“, te vlasnica preduzeća „Wojtekovski communications“. Javnost ju je upoznala kao voditeljku emisija „1 pa 3“, „Trenutak istine“ i „Život priča“.

Tatjana je karijeru započela na Radio Televiziji Novi Sad, nakon toga prešla je na “YU info“ kanal, a potom na „Pink“ gde je vodila veoma popularan kviz „Trenutak istine“. Nakon toga je bila PR menadžer i potpredsednik „Pink Media Grupe“. U decembru 2011. godine je napustila „Pink“, te osnovala vlastitu kompaniju „Wojtehovski communications“. Na male ekrane vratila se 2016. godine s autorskom emisijom „Život priča“ koja se emitovala na programu Prve TV.

Vojtehovski predaje veštine komunikacije na Institutu za digitalne komunikacije (Digital communications institute) u Beogradu.

Olja Bećković

Olja Bećković Olja Bećković, Foto: ATA Images

Olja Bećković poznata je srpska TV voditeljka, glumica i novinarka. Poznatija je po svojim emisijama, nego po svojoj primarnoj profesiji - glumi.

Od 1984. godine do 1998. godine pojavljivala se u raznim filmovima, među kojima su "Sekula i njegove žene", "Hajde da se volimo 3", "Tito i ja" i mnogim drugim.

Ipak, kako je sama rekla više puta, novinarski i voditeljski posao bolje joj je legao jer joj je omogućio da bude prava Olja Bećković.

Njen autorski format "Utisak nedelje" jedna je od najpopularnijih emisija u regionu već godinama unazad.

Olivera Kovačević

Olivera Kovačević Olivera Kovačević, Foto: ATA Images

Prvu televizijsku premijeru Olivera Kovačević imala je na televiziji „Politika“ gde joj je urednik bio Aleksandar Tijanić. Kako je u intervjuima ispričala izveštavala je sa Skupštinskih sednica, a posle 5. oktobra 2000. godine je prešla na Pink. Tu je imala autorsku emisiju „Klopka“.

Potom odlazi na „BK“, a nakon gašenja iste, prelazi na RTS. Njena prva emisija je bila „Oko“, a 2008. godine je počela da vodi političku emisiju „Da možda ne“. U julu 2015. godine je, nakon dvadeset godina rada u informativnim programima, postala glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa Radio-televizije Srbije.

U januaru 2017. godine joj je uručena novinarska nagrada „Ivan Marković“ za emisiju o herojima bitke za Košare. Danas je glavni i odgovorni je urednik zabavnog programa RTS-a.

Pogledajte kako su izgledala TV lica na početku karijere:

Marija Kilibarda

Marija Kilibarda, TV Prva Marija Kilibarda, Foto: Promo

Mariju Kilibardu gledaoci su prvi put ugledali u emisiji „Zoom entertainment magazin“. Potom u „Trougao“ i raznim kvizovima, ali svima će ostati upamćena kao voditeljka šou program „Tvoje lice zvuči poznato“. Bila je omiljeno lice RTS gde je vodila „Binog“, ali i mnoge druge emisije.

Potom napušta Javni Servis i odlazi na TV Prva gde vodi emisiju „Žene“, nakon čega je usledio Jutarnji program, a onda takmičarski šou program „TLZP“.

Ognjen Amidžić

AmiG Show Ognjen Amidžić, Foto: ATA images

Ognjen Amidžić svoju novinarsku karijeru započeo je u rodnom Šapcu. Zaposlio se na TV Šapcu i vodio je muzičku emisiju „Vi-Džej 015“.

Pošto je od očeve smrti bio stipendista RTS-a, radio je za Jutarnji program, Dnevnik i bio je voditelj muzičke emisije „Garaža“. 2001. godine je prešao na TV Pink i osmislio je zabavnu formu Jutarnjeg programa. Nosio je pidžamu, a gosti su mu dolazili u krevet. Usledile su emisije: „Balkan net“, „Džekiranje“, „Najbolji prijatelji“ i „Sav taj Pink“.

Ognjen je 2008. godine počeo da vodi šou zabavnog karaktera "Ami G Show" koji je naredne godine proglašen za najbolju emisiju. Prikazuje se na TV Pink, a osim Ognjena, pojavljivao se u prvim sezonama i njegov alter ego Oskar Savić. U septembru 2016. godine ga je američki voditelj Endi Koen optužio da je ukrao ceo koncept njegove emisije i nazvao ga je idiotom. Međutim, ispostavilo se da je Koenova emisija startovala godinu dana posle "Ami G Show-a".

Emisija traje već punih 12 godina, a zabavni format imao je mnoge promene u smislu koncepta, ali je Amidžić zadržao pečat koji joj je na samom početku i dao.

Ana Mihajlovski i Marijana Mićić

Ana Mihajlovski i Marijana Mićić Ana Mihajlovski i Marijana Mićić, Printskrin/Instagram/marijanamicic

Smatraju ih prvim voditeljkama rijaliti-programa u Srbiji, koja se smejala njihovim situacijama u „Jednostavnom životu“, a posle komičnim izjavama u „Velikom bratu“.

Ana Mihajlovski i Marijana Mićić gledali smo u brojnim televizijskim projektima, ali najviše smo ih voleli u onima u kojima su se proslavile.

Poslednjih godina Marijana je vodila šou "Pinkove zvezdice", dok je Ana Mihajlovski vodila, takođe Pinkov projekat, "Ja imam talenat".

Boško Jakovljević

MAC, music awards ceremony, MAC 2020 Boško Jakovljević, Foto: Nikola Tomić

Ako se može govoriti o autentičnim Pinkovim zvezdama, onda je Boško Jakovljević taj koji je ostavio veliki trag na ovoj televiziji.

Preteča brojnih emisija zabavnog karaktera bila je projekat „City“ koju je Boško zajedno sa još nekoliko ljudi osmislio i svaki dan uspešno realizovao. Tih godina gotovo da nije postojao događaj na kojem nije prisustvovala kamera ove emisije.

Nakon ove TV forme, radio je nekoliko drugih, kao što su "Pet do dvanaest", "Vip room" i ostale... Pored voditeljstva bavio se modelingom i krasio je mnoge spotove domaćih muzičkih zvezda, a potom je uplovio u dizajnerske vode. Njegove revije privlače veliku pažnju javnosti.

Jovana Joksimović

Jovana Joksimović Jovana Joksimović, Printskrin: Youtube/K1 Televizija

Jovana Joksimović je karijeru počela kada je imala 19 godina, i dok je bila na studijama. Najpre je radila na BK televiziji 2001 godine, a četiri godine kasnije tadašnji dirketor RTS-a Aleksandar Tijanić ponudio joj je da pređe na javni servis, gde je vodila Jutarnji program.

Godine 2008. Jovana je sa Željkom Joksimovićem vodila Evrosong koji je te godine održan u Beogradu. Jovana je potom nekoliko godina bila voditeljka  Jutarnjeg programa na televiziji Pink sa svojim TV partnerom Srđanom Predojevićem, nakon čega su oboje prešli na Prvu televiziju. Ove godine ta saradnja je okončana, te je Jovana počela da vodi jutarnji program na televiziji K1, čiji je vlasnik njen suprug Željko Joksimović.

Ivan Ivanović

Ivan Ivanović Ivan Ivanović, Printskrin/Youtube/Veče Sa Ivanom Ivanovićem

Ivanović je uspeo da svojom duhovitošću, ali i dobrom komunikacijom, ne samo sa domaćim, već i stranim zvezdama, napravi karijeru koja traje više od deset godina.

Ipak, njegov put nije bio lak. Voditelj nema komplekse, te se nije stideo da javno prizna da je radio kao vozač i radnik obezbeđenja.

Ivan je karijeru počeo radom na emisiji "Keš Taksi", a nakon toga je počeo da vodi autorsku emisiju "Veče sa Ivanom Ivanovićem" na Prvoj televiziji. Nakon decenijske saradnje, projekat je prebacio na televiziju Nova, gde ga sada vodi.

Video: U prvoj emisiji Pitali ste Marija Kilibarda nam je otkrila ko je to zove Bucili?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    10. decembar 2020 | 15:44

    Njihova transformacija je oslikana količinom novca zaradjenog,sto god covek vise zaradjuje sve je vise spremniji nekim izazovima

  • Hantera

    10. decembar 2020 | 17:43

    A Amidza specijalno pleni šarmom i lepotom. Baš je onako urban lik :D

  • Elena

    10. decembar 2020 | 18:32

    Niko kao Jami, skroz je neprepoznatljiva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA