≫ 

Žena napisala da je katastrofa što je Džej sahranjen u Aleji: Usledio Karleušin brutalni odgovor

Zato što je odrastao u domu, a umro kao legenda koja je ostavila trag na Srbiju i u srcima ovog naroda - napisala je Jelena

  • 84
Jelena Karleuša, Džej Ramadanovski Foto: Nikola Tomić, A. Nalbantjan

Legendarni pevač Džej Ramadanovski sahranjen je juče u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a ispraćaju princa Dorćola prisustvovalo je više stotina ljudi.

Emotivni ispraćaj nastavljen je i u Džejevom kraju Dorćolu, gde je pomoću projektora na zidu zgrade pušten Džejev koncert, a prijatelji i porodica pevači su i plakali uglas sa njim.

Neverovatan broj poštovaoca Džejevog lika i dela pojavio se na sahrani, ali se i putem društvenih mreža oprostio sa njim, međutim, uvek ima onih koji su protiv nečega.

Tako je jedan korisnik društvene mreže Instagram napisao da smatra da Džej nije trebalo da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

- Pored Meše Selimovića, Ivo Andića, Milene Dravić i mnogih kultnih velikana... Džej, pevač, dobija grobno mesto u Aleji zaslužnih građana? Neka je njemu večna slava, ali ovo više nema veze s vezom. Poređenje sa tolikim naučnicima, piscima, sportistima, glumcima. Ovo je sve katastrofa - glasio je komentar.

Usledio je odgovor koji je malo ko očekivao, a uputila ga je Jelena Karleuša.

- Zato što je bio svetli simbol jednog mračnog vremena, zato što je svojim nesvakidašnjim glasom i talentom od takve narodne muzike napravio umetnost, zato što je bio pripadnik romske zajednice koji je uspehom pobio sve rasističke i malograđanske predrasude, zato što je život posvetio humanitarnom radu, zato što ga je ovaj narod voleo više od bilo koga drugog u vremenu mržnje i rata. Zato što je bio takav pevač-da bi mu svako od onih koje si navela da su više vredni stegao ruku. Zato što je odrastao u domu, a umro kao legenda koja je ostavila trag na Srbiju i u srcima ovog naroda. E, zato je zaslužio.

Nakon ovakvog gesta, Džejeva ćerka Marija Ramadanovski zahvalila se Jeleni putem Instagrama na lepim rečima.

Video: Bolne suze Džejeve porodice dok mu slušaju glas: Ćerka Marija rukama napravila srce

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    12. decembar 2020 | 15:52

    Neki pevaci su bili i autori svojih pesama, koje su imale i umetnicku, poetsku vrednost ali ipak nisu dostigli tu poetsku visinu jednog prosecnog pesnika koji je sahranjen na lokalnom groblju. Dzej je mogao da nam bude simpatican, da nas malo opusti uz Marinine pesme i sta jos. Dali je moja zemlja i moj grad postao negde u svetu prepoznatljiv po njemu? Nemam nista protiv Dzeja ali ovo govori koliko su nam merila i vrednosti pale i koliko se radi na opstoj devalvaciji vrednosti.

  • Krlja

    12. decembar 2020 | 12:22

    Voleo sam Dzeja njegove pesme. Bio je narodni covek,pomagao ko nema ali se slazem da nije trebao da se sahrani u alei kao ni Isidora Bjelica...to je moje misljenje demajtujte me ako gresim

  • sanja

    12. decembar 2020 | 12:11

    Ma dajte.... kiga briga sta ona misli... kao margarin je...nek se bavi svojim problemima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA