≫ 

Pevači dobili pomoć države od 90.000 dinara: Evo ko je na spisku

- Tačna je informacija. Meni grad Beograd uplaćuje staž, na osnovu svega onoga što smo radili devedesetih, imali smo puno humanitarnih akcija - istakao je Ivan Gavrilović

Snežana Babić Sneki Snežana Babić Sneki, Foto: Marko Jovanović

Pojedini pevači koji uživaju status samostalnih umetnika dobili su finansijsku pomoć od države, na molbu Samostalnog sindikata estradnih umetnika Srbije, koji je od Ministarstva finansija zatražio novčanu pomoć za svoje članove.

Te navode potvrdio je Dragiša Golubović, predsednik Semusa.

- Tu pomoć su dobili muzičari i pevači koji su u statusu samostalnog umetnika a da nisu u penziji, već su aktivni, i kojima još uvek teče radni staž. Među njima su Ivan Gavrilović, Snežana Babić Sneki, Marko Bulat, Beki Bekić, Jelena Broćić i mnogo drugi. Naknada je bila namenska zbog korone, tri puta po 30.000 dinara mesečno, ukupno 90.000 na njihove tekuće račune, s tim što je sve isplaćeno odjednom. Ta pomoć je znatno pomogla ljudima - istakao je Dragiša.

- Mi smo u ime Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije uputili zahtev Ministarstvu finansija da odobri dodatna sredstva i za samostalne radnike u oblasti kulture, tj. za muzičare i pevače koji nisu u statusu samostalnog umetnika, koji žive isključivo od svog posla i po tom osnovu su prijavljeni kod penzionog fonda i plaćaju sami sebi doprinose. Nadamo se da će i to odobriti - rekao je Golubović za Kurir.

- Tačna je informacija. Moram da pohvalim Semus i njegovog predsednika. Dobili smo od njih po 90.000 dinara, to nekom znači, a onom ko zarađuje puno možda i ne znači. Meni grad Beograd uplaćuje staž, na osnovu svega onoga što smo radili devedesetih, imali smo puno humanitarnih akcija - istakao je Ivan Gavrilović, potvrdivši da je dobio navedenu pomoć.

Video: Marija Šerifović objasnila zašto su po njoj mere Vlade savršene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn

    17. decembar 2020 | 10:10

    Vi ste sramota ovog naroda

  • Hh

    17. decembar 2020 | 10:05

    Sramota a socijalni slučajevi po Srbiji i narod koji nema za hleb

  • Box

    17. decembar 2020 | 11:14

    Bruka i sramota.Sto niste dali majkama samohranim nego ste ukinuli decije dodatke odnosno povecali pa za 1000 dinara sto je vece primanje majke nemaju dodatke.Sto ratnim invalidima ne dajete,sirotinja mnogo u Srbiji,svuda rezete i skracujete.Ova drzava nikada nece biti drzava,ove kozmeticke slike sto se rade a 17 milijarde Srbiju zaduzio g.velicanstveni,pucice sve kao balon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA