≫ 

"Izašli smo u dvorište goli i bosi, sabiramo se od šoka!" Ivana Banfić potresena zbog zemljotresa

- Sad se sabiramo od šoka, ali živi smo i zdravi smo, to je najbitnije - rekla je Ivana

  • 3
Ivana Banfić  zemljotres Printskrin: Youtube/Podcast Inkubator, Foto: Tanjug/AP

Pevačica Ivana Banfić (51) sa suprugom i sinom živi u Staroj Drenčini, nedaleko od Zagreba, koji je bio epicentra jakog zemljotresa od 5,2 stepena po Rihteru.

Ivana je nakon zemljotresa uplašena, a ona i njena porodica u tpku potresa istrčali su u dvorište goli o bosi.

- Malo smo uplašeni, ali proći će i to. Spavali smo i probudilo nas je. Iskočili smo iz kreveta. Ne mogu proceniti koliko je trajalo, ali jako se osetilo. Izašli smo u dvorište goli i bosi. U dvorištu imamo dva stara oraha i drveće se treslo, a nema vetra - rekla je pevačica.

- Sin se najmanje uplašio, od dece treba učiti kako živeti. Unutrašnjost kuće je u redu, sad treba da pregledamo okolo. Sad se sabiramo od šoka, ali živi smo i zdravi smo, to je najbitnije - ispričala je Ivana za Slobodnu Dalmaciju.

I pevačica Ela Marinela Jantoš (49), koja je trenutno u Velikoj Britaniji gde radi kao negovateljica, uplašena je i potresena pre svega jer je odvojena od ćerke. Ujutro su je probudile poruke i pozivi od mame i ćerke (13), koje žive u Novom Jelkovcu.

- Ćerka se uplašila. Mama mi kaže da je obučena čekala sledeći zemljotres. Strašno, ne mogu reći kako se osećam jer nisam s njima. Vraćam se u Hrvatsku prvom prilikom, a do te prilike nije lako ni doći - kratko je ispričala Ela drhtavim glasom.

Podsetimo, prvi potres u Zagrebu bio na dubini od dva kilometra, a epicentar 12 kilometara jugozapadno od Siska i 50 kilometara jugoistočno od Zagreba.  Hrvatska Seizmološka služba saopštila je da je prvi registrovan jak zemljotres sa epicentrom 5 kilometara jugozapadno od Petrinje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    28. decembar 2020 | 17:31

    Pevacica Ela Marinela koja radi kao negovateljica... Pa da li je pevacica ili negovateljica?? 😂😂😂

  • Rade

    28. decembar 2020 | 18:52

    Što spavaš gola.

  • fbgfghggh

    28. decembar 2020 | 22:52

    Bog sve gleda , svakom po zasluzi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA