Rasti ponovo produžen pritvor! Evo koliko će još morati da ostane iza rešetaka

Kako se navodi, reperu je pritvor produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo

  • 15
Reper, Stefan Đurić Rasta Stefan Đurić Rasta, Foto: Telegraf

Reperu Stefanu Đuriću Rasti Apelacioni sud produžio je pritvor za mesec dana, a prema odluci reper će iza rešetaka morati da ostane do 27. januara.

Pored Raste, pritvor je produžen i B.L. kod kojih je početkom oktobra kada su uhapšeni, kako se navodi, pronađeni skank i kokain.

Pritvor im je produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogli da ponove krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Prema ovoj odluci pritvor može da im traje do 27. januara, nakon čega će se odlučivati da li i dalje postoje razlozi za dalje zadržavanje u pritvoru.

Protiv Djurića i B.L. Više tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo - nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora. Istraga je u završnoj fazi i očekuje se odluka o optužnici.

Podsetimo, kako nam je ranije rekao Rastin advokat, Uroš Milosavljević. reper  sve vreme provedeno u pritvoru nije video ćerkicu Taru, niti ima mogućnost da se putem telefona čuje sa njom. Dozvolu da posećuje Rastu tražila je i ima samo njegova majka, dok reperova bivša supruga, pevačica Ana Nikolić ne posećuje bivšeg u pritvoru, gde se nalazi skoro tri meseca.

On ima dozvolu da ga posećuju određena lica koja su tražila dozvolu, za sada znam da je to samo majka. Za bivšu suprugu, Anu, čujem iz novina, ali iz predmeta to nisam video ni čuo, Nikad mi se nije desilo u karijeri da neko dolazi, a da ja ne znam za to, tako da je to nemoguće - rekao je tada Rastin advokat Uroš Milosavljević za Telegraf Jetset.

- On nema mogućnost telefonskog poziva, on ne izdržava zatvorsku kaznu, pritvorenik je kao i svaki drugi i nema mogućnost da koristi bilo kakav mobilni telefon - istakao je advokat tada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    29. decembar 2020 | 13:14

    Kako njemu ovolike potencijalne kazne, produzenja pritvora, a za ubistvo na pesackom i bezaniju, 9 meseci kucnog pritvora?!Pustite coveka.

  • Mister

    29. decembar 2020 | 12:10

    Dal su ga osisali??

  • Auspuh

    29. decembar 2020 | 15:13

    To ne puštati iz prdekane....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA