Zorica Brunclik jedna je od najobrazovanijih pevačica, ali ju je jedna koleginica ipak pretekla

Zorici je malo falilo da ima dve fakultetske diplome

  • 16
Zadrugovizija, Žiri i Sanja Stanković Zorica Brunclik / Foto: Nikola Tomić

Pevačica Zorica Brunclik (65) decenijama je na muzičkoj javnoj sceni, a malo ko zna da joj je malo falilo da završi dva fakulteta.

Naime, Zorica uživa u srećnom braku sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišom, ali je oduvek osim o porodici, brinula i o ličnom dostignućima i obrazovanju.

Zorica je završila Ekonomski fakultet u Nišu, studirala je i prava, ali te studije ipak nije privela kraju.

A, najobrazovanija među estradnim pevačicama je Neda Ukraden, koja može da se pohvali da ima čak dve diplome.

Neda je zavšila Pravni fakultet, kao i studije engleskog jezika na Filološkom fakultetu.

- Kad je došlo vreme da upišem fakultet, bila sam u strašnoj dilemi. Htela sam da upišem pravo, a moji su želeli da studiram medicinu. Međutim, moje društvo je upisalo jezike, pa sam ja zbog njih odlučila da upišem engleski, a s druge strane, bila sam oduševljena anglosaksonskom književnošću, pesmama, piscima, Šekspirom pogotovo. Otac mi je govorio: "Ti ćeš po podne i uveče da budeš pevačica, a šta ćeš da radiš pre podne? Od čega ćeš da živiš?". Bili su razočarani što nisam učila za lekara, pogotovo moja baka, koja mi je govorila: "Šta će ti engleski, možeš da odeš u Englesku i tako naučiš jezik, a ne da studiraš" - ispričala je Neda jednom prilikom.

Završila je studije, posvetila se pevanju, a onda se dogodio preokret.

- Pozvali su me da pevam na brucoškoj večeri na Pravnom. I onako, kroz razgovor s jednim od asistenata, ja kažem: "E, mogla sam ja biti vaš kolega, ali eto, otišla sam na filozofiju." On mi odgovori: "Pa nije ti ni sad kasno. Šta ti fali, imaš tek 26 godina." Kad sam malo bolje razmislila, onda sam samoj sebi rekla: "Pa stvarno, šta bi mi falilo da sad upišem prava?". I tako i uradim. Muzička karijera mi je krenula, nastupam širom zemlje, a došlo vreme da učim i polažem ispite. Prvi ispit sam prijavila kod Đorđa Samardžića, veoma težak i obiman predmet. Znala sam da mi je ogroman minus što se bavim pevanjem i da će me profesor s podozrenjem i omaložavanjem gledati, a toga je bilo mnogo. Toliko sam bila u strahu da se ne obrukam pred profesorom da sam ceo udžbenik, čije je Samardžić bio autor, naučila napamet. Dobila sam desetku! Čovek je ustao i čestitao mi, svi su bili u šoku - kazala je Ukradenova na temu školovanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    30. decembar 2020 | 17:05

    Mogu imati po 5 fakulteta kao da je to problem našim estradnim zvezdama . Koliko para toliko muzike.

  • Boban

    30. decembar 2020 | 21:45

    Ajde neka se javi neko ko je bio sa njima na faksu.

  • Soko

    30. decembar 2020 | 17:12

    Zaboravili ste Ekstra Neku koja ima zvanje doktora nauka.Zvanje stekla na znanje u periodu pauziranje sa estrade i javnog života.Što se tiče Zorice,nisam baš siguran da je stekla diplomu sedeći u amfiteatru a njen stil ponašanja ne odaje utisak akademskog građanina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA