≫ 

Vesna de Vinča o gladovanju 42 dana: "Na taj način sam izgubila 13,5 kilograma"

- Taj metod gladovanja naziva se autofagija i podrazumeva da se organizam gladovanjem hrani resursima iz sopstvenog tela - rekla je Vesna

  • 1
Vesna Jugović De Vinča

Foto: Nikola Tomić

Vlasnica "Miss Yu" kompanije Vesna de Vinča (63) izdržala bez hrane 42 dana, kako je sama istakla, i tako uspela da izgubi 13,5 kilograma.

- Bila sam izveštač RTS sa ratišta 1991. godine i zbog tog stresa sam obolela od štitne žlezde. Nisam htela da pijem lekove, nego sam po savetu doktora Rudolfa Brojsa počela da gladujem i tako čistim telo od toksina. Zahvaljujući tome uspela sam da izlečim štitnu žlezdu bez ikakvih lekova ili operacije. Od tada praktikujem gladovanje jednom godišnje - rekla je Vesna.

Ona je otkrila da uglavnom gladuje tri, četiri nedelje, a u oktobru 2020. uspela je bez hrane da preživi čak 42 dana.

- Taj metod gladovanja naziva se autofagija i podrazumeva da se organizam gladovanjem hrani resursima iz sopstvenog tela. U prvoj fazi se odvija detoksikacija. Posle toga organizam počinje da "jede" sve viškove u telu: masti, ugljene hidrate, celulit.. .- rekla je Vesna za  za "Hit informer" i dodala:

- Kada organizam to sve "pojede", mi splasnemo i prelazimo u treću fazu u kojoj se uništavaju najopasnije patogene forme u organizmu: izrasline, ciste, miomi. Tada iz nas nestaju mnoge bolesti. Na ovaj način se može čak izlečiti i kancer u početnim fazama.

Vesna je objasnila kako izgleda njen režim ishrane kada je na detoksu.

- Ujutru kada ustanem, prvo istrljam desni zeolitom, jer nam se tu skuplja najviše otrova. Nakon toga popijem jednu čašu tog minerala razmućenog u mlakoj vodi. Zatim popijem čajeve od žalfije, kantariona, nane i matičnjaka, a posle toga uzmem vodu sa limunom - rekla je Vesna i dodala:

- U vreme ručka popijem sok koji je mešavina cvekle, šargarepe, rotkve, celera i krompira. Pred spavanje uzimam čaj od valerijane ili matičnjaka i ponovo jednu čašu zeolita. Na taj način izgubila sam 13,5 kilograma, a dobila mnogo elana i energije.

Vesna kaže da joj nije predstavljalo problem da 42 dana izdrži bez hrane jer autofagiju praktikuje već 30 godina.

- Gladovanje je najbolje upražnjavati kao preventivu. Za početnike koji žele da isprobaju ovu metodu čišćenja organizma poručila bih "kaskadno gladovanje". To znači da dva dana jedeš, dva dana ne jedeš, i sve tako do pet dana - kaže De Vinča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ... u oktobru 2020...

    13. januar 2021 | 16:05

    ...uspela je čak 42 dana da gladuje... Nisam znao da oktobar ima 42 dana...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA