≫ 

Danijela Štajnfeld: Pre 3 meseca sam tužiocu i policiji dala audio snimak priznanja mog silovatelja

"Dala sam iskaz i od njih ništa više nisam čula", napisala je Danijela

  • 33
Danijela Stajnfeld

Danijela Štajnfeld / Printskrin: www.holdmerightfilm.com

Danijela Štajnfeld na Tviteru je napisala da je snimak na kojem čovek koji ju je silovao priznaje da je to učinio, pre 3 meseca dostavila Tužilaštvu.

- Tako bi bilo dobro da se sada i Danijela Štajnfeld ohrabri i napokon izrekne ime gada koji ju je zlostavljao... Ne samo zbog nje već i zbog potencijalno novih žrtava tog monstruma - napisala je jedna korisnica Tvitera.

- To i ja kažem. Dala sam audio snimak priznanja od mog silovatelja pre 3 meseca javnom tužiocu i policiji. Dala sam iskaz i od njih ništa više nisam čula. Sada je na policiji i tužilaštvu. Njih molim Vas pitajte, i zbog mene i zbog svih Vas! - odgovorila je Danijela na objavu.

Podsetimo, glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić priznale su da ih je učitelj glume Miroslav Mika Aleksić seksualno zlostavljao ili uznemiravao.

Milena je istakla da ju je Mika navodno silovao kada je imala 17 godina, te da to ponavljalo.

Iva je rekla da nije bila silovana, ali jeste seksualno zlostavljao.

Danijela posle silovanja htela da okonča sebi život

 

- Upiranje prsta na jednog čoveka pomerilo bi taj fokus sa moje želje da osvestim problem. Ne bih pravila film da je meni bilo bezbedno da javno govorim. Prva sam glumica u Srbiji koja je o ovome progovorila, međutim: da li sam ja prva kojoj se ovo desilo? - ispričala je Danijela pre nekoliko meseci za Gloriju.

- Kao što postoji pritisak na meni da kažem ko mi je to uradio kako druge osobe ne bi bile u opasnosti, ja pitam zašto pozorišna i filmska zajednica nikada nije ukazala da postoje takve mogućnosti i zašto kolege i koleginice u dugoj tradiciji srpskog glumišta nikada nisu govorili o tome. Zašto je na meni da sama stvorim bezbednost drugima? Pitam se i zašto se sekusalno maltretiranje odobrava u društvu i ne kažnjava - rekla je u septembru 2020. i dodala:

- Ako to odobravate, onda će vam posle uzumanja hemijske olovke jednom oduzeti ključeve od kola. Po zakonima u Srbiji silovanje je zločin, ali se društvo pravi da ne postoji. Rečenica 'Neću ti ništa' implicira da ako se ograničim da ti neću ništa, možda ću ti nešto uraditi. Svako može da bude predator nad slabijim samo ako se izjasni sa "neću ti ništa".

U jednom dela njenog filma se čuje i audio zapis koji je ona snimila dok je posle silovanja razgovarala sa silovateljm, a sada je objasnila i zbog čega je to uradila.

Htela sam da publika čuje razmišljanje o obrazloženje silovatelja. Ne samo nada mnom nego i nad drugim ljudma, to je obrazloženje zašto neko to može da radi i zašto uzumja sebi za pravo da to radi. Da je njegova izjava bila suvše lična, ne bih je stavila u film - istakla je.

Silovanje je na nju ostavilo veliki trag, sa kojim godinama nije mogla da se izbori, međutim, sada kaže da se potpuno "zacelila".

- Sada sam sasvim dobro, iskreno ne bih mogla da pričam sa vama niti da se pojavim u Srbiji na projekciju filma na Paliću da nisam sve raščistila sa sobom. Da nisam zacelenja, ja bih još bila polomljena, plakala bih i ne bih mogla da govorim na ovu temu - otkrila je Danijela i dodaje da je ponovo spremna da voli:

- O da, jesam. Kada sam povratila veru u sebe, vratila se i vera u ljubav.

Video: Poznate ličnosti koje su preživele zlostavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    20. januar 2021 | 10:11

    I posle napadate gospodina Jurica zasto ne otkrivaju identitete pocinioca, jedna je glava. Bruka i sramota sta se dogadja i koliko je spor sistem

  • Sibin

    20. januar 2021 | 10:07

    Tuzilastvo bruka, taj koji je krio taj predmet u zatvor odmah!!!

  • Mihailović

    20. januar 2021 | 10:35

    Sad prvi put čujem da je dala audio snimak priznanja policiji pre tri mjeseca, nije mi jasno šta tužilaštvo radi,možda traje istraga...ali svi gubimo poverenje u sudstvo kada vidimo šta se dešava na političkoj sceni,u medijima, tužilaštvo tu ne postoji, jednostavno nema ga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA