• 26

"Svaka glumica koja je to doživela, a nastavi da ćuti, je bruka i sramota. Neka se odvaže i kažu"

- Neka se te žene odvaže i neka kažu. Neka se razmota već jedanput to klupko, jer ja da sam na njihovoj poziciji bilo bi me sramota. Bilo bi me sramota da jedna mlada devojka izađe sa takvom pričom, a da ja ćutim. Zbog čega? - pita Đorđe

  • 26

Đorđe David (56), poznati roker i glumac, potresen je vešću o hapšenju Miroslava Mike Aleksića, te tvrdnjama devojaka i ljudi iz sveta glume koje čitamo poslednjih nekoliko dana.

Miku poznaje od detinjstva, kao i njegovu suprugu. Ističe, Aleksić je u njegovom životu bitna figura, neko ko je imao važnu ulogu u njegovom odrastanju i formiranju i kao muškarca i kao umetnika. Citira onu poznatu rečenicu da je "svako nevin dok se ne dokaže da je kriv", ali ističe i da je njegov stav "najgora moguća kazna", za sve za koje se dokaže da su učinili tako nešto.

Takođe, apeluje na sve glumice koje su preživele i doživele neprijatnosti - da se jave.

Ističe - sramota je to što ćute.

- Mika Aleksić... Jako važna spona u mom odrastanju i detinjstvu. Divne stvari sam od tog čoveka naučio. Jedna od tih stvari je da je dril najbolja moguća stvar da bi se dotaklo nebo. Logičan sled u mom životu dalje, na tu temu, a tu sam imao više sreće nego pameti, je bio profesor, počivajući, Predrag Bajčetić koji je preuzeo klasu, jer sam iz Mikine grupe odmah otišao na Akademiju. On je takođe zahtevao dril, kao priču, i reći ću vam samo da se u toj raskošnoj klasi nalazila i Biljana Mašić, Goran Radaković, Arijana Čulina, Milan Pleština, Anica Dobra, Nebojša Bakočević, Sloba Beštić, Dragana Mrkić i tako dalje... - kaže Đorđe na početku razgovora za Telegraf Jetset.

- Prema tome, s te strane Mika je neko ko je i te kako bio važan šraf u mom odrastanju, formiranja mene kao muškarca, kao umetnika, kao karaktera. Ovo drugo što se desilo, što je izašlo sada u javnost, je za mene pakao. Ozbiljan nemir imam zbog svega toga. Užasno sam tužan zbog svega toga! Meni je u ovom trenutku Biljana Mašić, kao neko ko je sa mnom bio na klasi, važan lik. Da ne doživi i ona linč, ničim zaslužena, u celoj ovoj situaciji - nastavlja Đorđe.

- Užasno je hrabro od strane ove mlade devojke, što je izašla sa takvom jednom činjenicom, i naravno i devojaka koje su se posle pojavile. Kaže se da je nevin svako dok se ne dokaže da je kriv, tako da bih kao čovek od 56 godina koji pritom ima žensko dete, molim vas da se to i te kako uvaži u ovom mom izlaganju, sačekao presudu. Ukoliko se ispostavi da je to to, nema šta - najgora moguća kazna koja može da postoji, puta dva, je što se mene tiče za takve ljude - iskren je David.

"Javna su tajna nepristojne ponude na stolu, 70 posto žena ih prihvata"

- Ali, mislim da koren cele ove priče dolazi iz nekih drugih budžaka. Na Fakultet dramskih umetnosti, dok nije postojao internet, mobilna telefonija, pejdžeri, znalo se otprilike kako se i šta radilo. Par izuzetaka postoji, ja ću pomenuti samo jedan - Predrag Bajčetić, moj profesor.

- Takođe, od Triglava do Đevđelije javna je tajna da producenti, reditelji, glumci koji su viđeniji, koji su na čelu nekih klanova, sponzori koji sponzorišu filmove, predstave, serije i tako dalje, vrlo otvoreno bez ikakvog blama, decenijama, punoletnim ženama daju i bacaju na sto nepristojne ponude i, gle čuda, u 70 posto slučajeva one to prihvataju. Ćute, ne govore! Mislim da je to razlog zbog čega je to krenulo da se spušta i na maloletne devojke, i na devojčice, jer jednostavno - videlo se da može da prođe - priča Đorđe.

- Ja znam bar 6 mojih koleginica koje su mi rekle i imenovale te ljude. Prema tome, ako je jedna mlada glumica imala hrabrosti da izađe u javnost sa ovakvom pričom, onda mislim da svaka glumica koja je to doživela, a nastavi da ćuti, je bruka i sramota za samu sebe kad stane pred ogledalo. To vam govorim kao muškarac, kao neko ko nikada nije digao ruku na ženu, u svom životu, a imao sam dosta devojaka, i govorim vam kao muškarac koji je roditelj, koji ima žensko dete od 6 i po godina - izričit je roker i glumac.

- Neka se te žene odvaže i neka kažu. Neka se razmota već jedanput to klupko, jer ja da sam na njihovoj poziciji bilo bi me sramota. Bilo bi me sramota da jedna mlada devojka izađe sa takvom pričom, a da ja ćutim. Zbog čega? Zarad dece koju imam, muža sa kojim sam, brata, sestre? Ne, treba izaći imenom i prezimenom! Kretenarije moraju da se pokažu, a ovo je samo varijanta gde se otvorila Pandorina kutija. Postoji ona stara izreka "Činjenice su tvrdoglave", i postoji još starija "Ne postoji savršen zločin" - zaključio je Đorđe.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bilja

    Ovaj slucaj uopste nema veze sa temom koju on mlati, to ga ima u svim profesijama sto on prica, radi se monstrumu koji od malena decu dresirao i na kraju radio da one sirote misle da mu duguju, zgrozena sam.

  • Ana

    Davide, tebe niko ništa ne pita..Ti ljubi ruku i d.. e Saši do kraja života

  • Golda

    Eh.Davide Djordje...ne gotivim te...ali imaš u pravu mnogo toga. Samo te pitam,misliš li ti da će bar jedna popularna, zrela i ostvarena glumica pristati da kaže da je ulugu dobila " preko kreveta"?Neće!!! Svi znamo da toga ima i kod nasi u svetu.Tako da nema ništa od otvaranja Pandorine kutije".

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima