≫ 

Rasta se nagodio sa tužilaštvom: Poznato je i koju je kaznu dobio reper

Ukoliko ovaj sporazum potvrdi sud biće mu ukinut pritvor u kojem je od hapšenja u oktobru kada je sa njim uhapšen i B.L.

  • 70
Stefan Đurić Rasta Stefan Đurić Rasta Foto: ATA images

Reper Stafan Ðurić Rasta zaključio je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazum prema kojem je priznao nedozoljeno držanje droge za ličnu upotrebu i pristao na kaznu od godinu dana kućnog zatvora.

Priznao je krivično delo nedozvoljeno držanje opojnih droga za ličnu upotrebu, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Ukoliko ovaj sporazum potvrdi sud biće mu ukinut pritvor u kojem je od hapšenja u oktobru kada je sa njim uhapšen i B.L.

Kod njih je policija pronašla izvesnu količninu skanka i kokaina.

Nakon tromesečne istrage Višeg javnog tužilaštva, tokom koje su sve vreme bili u pritvoru zbog sumnje da su izvršili teže krivično delo - preprodaju droge, protiv njih je podnet sudu krajem prošle godine optužni predlog za nedozvoljeno držanje droge.

Za ovo lakše delo zaprećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Ovaj slučaj je danas prešao u nadležnost Prvog osnovnog suda.

Sudija za prethodni postupak je sporazum prosledio Prvom osnovnom tužilaštvu, koje treba da se izjasni da li se slaže sa sporazumom nakon uvida u spise predmeta.

Sporazum je zakljucio i B.L.

Ðurić i B.L. su u pritvoru od hapšenja početkom oktobra, a poslednji put im je pritvor produžen odlukom Apelacionog suda u Beogradu krajem decembra i po toj odluci je predviđeno da može da traje do 27. januara da ne bi ponovili krivično delo u kratkom roku.

Protiv Đurića i B.L. Više tužilaštvo u Beogradu sprovelo je istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo - nedozovljena proizvođnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Tužilaštvo je dugo čekalo rezultat veštačenja, koje je verovatno opredelilo odluku o krivičnom delu za koje je optužen. Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu tada nije poverovalo.

Video: Jelena Karleuša: Veliki kriminalci žive lepo, a Rasta je razapet!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda za krastu

    21. januar 2021 | 23:59

    Ovaj dao kes pa mu smanjili kaznu.Neko drugi bi popio najmanje 3 godine zatvora.Dokle vise razliciti arsini.Pa sta mislite da cemo vecno da trpimo nepravde.U zatvor da idu samo oni koji nemaju para.

  • beogradski

    22. januar 2021 | 07:22

    U medjuvremenu se 600gr narkotika pretvorilo u količinu za ličnu upotrebu ? Sram vas bre bilo bando jedna ! Koje bre naše sudije? Korumpirano sve ! S R A M O T N A P R E S U D A ! ! !

  • Petar

    21. januar 2021 | 23:18

    Leže klinci po zatvorima zbog 5g marihuane, a ovaj tip primata za kilu dobije godinu dana kućnog pritvora? Važi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA