≫ 

Severinu tužila učiteljica, traži 9.200 evra odštete!

Severinu izgleda ne zamaraju previše brojne sudske tužbe koje su protiv nje pokrenute

  • 1
Severina Kojić Severina; Foto: ATA Images

Hrvatska pevačica Severina Kojić (48) u četvrtak ima zakazano novo ročište na zagrebačkom Opšinskom građanskom sudu.

Ovog puta tuži je učiteljica. Tužba je podignuta prošle godine u aprilu zbog navodnog incidenta u školi u oktobru 2019. godine.

Učiteljica od pevačice traži 9.200 evra odštete, navodi 24sata.hr. U četvrtak je u Palati pravde u Zagrebu pripremno ročište na kom Severina i učiteljica ne moraju da se pojave, ali mogu ako žele.

Tužba je pokrenuta u aprilu prošle godine. Severina se nije pojavila na poslednja dva ročišta koja je u sporu protiv nje, takođe u Palati pravde, pokrenula sudija Lucija Lasić.

Sudija je pevačicu tužila u februaru prošle godine zbog povrede prava ličnosti i zatražila naknadu štete od 2.600 evra. Severina je nakon incidenta u školi u oktobru 2019. godine izjavila:

- Ne znam zašto se čudim šta se ovo događa i svom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji ni žene ni devojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja eteta kod sudije Lucije Lasić - rekla je ona tada.

Lasić je bila u sudskom veću na Županijskom sudu u Splitu koje odlučuje o Severininoj žalbi na presudu kojom je odlučeno da njen sin stanuje s ocem, srpskim preduzetnikom Milanom Popovićem (55), dok ga majka povremeno viđa, pa je Severini oduzeto pravo odlučivanja u pitanjima zdravstvene zaštite i obrazovanja dečaka.

Ta presuda je podigla mnogo prašine u javnosti, a Severina i njen advokatski tim puno truda ulažu u žalbu.

Na sednici veća splitskog Županijskog suda u februaru prošle godine sudija Lasić prvi put je zatražila izuzeće iz predmeta. Njen prvi zahtev za izuzećem je odbijen, no Lasić je ponovno zatražila izuzeće uz obrazloženje da je pokrenula parnični postupak radi naknade štete protiv jedne od stranaka u postupku, odnosno protiv Severine Kojić.

Pevačica se, osim sa sudijom i učiteljicom, i dalje spori s bivšim partnerom Milanom Popovićem oko sina na Županijskom sudu u Splitu. Kako kaže Severinin advokat, Mate Matić, još se čekaju nalazi veštaka.

Severinu ne zamaraju previše brojne sudske tužbe koje su protiv nje pokrenute. Poslednjih dana na svojoj društvenoj mreži objavljuje izazovne fotografije u kupaćim kostimima i priseća se leta.

Sa suprugom Igorom Kojićem (33), s kojim je i dalje u braku se nije videla od aprila prošle godine, kažu njene komšije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA