≫ 

Ništa od kućnog pritvora za Rastu, advokat otkriva šta se sada dešava

Rasta je već skoro četiri meseca u pritvoru

  • 8
Reper, Stefan Đurić Rasta

Foto: Telegraf

Reper Stefan Đurić Rasta nalazi se u pritvoru od 2. oktobra 2019. godine, a kako nam je rekao njegov advokat Uroš Milosavljević, Rastin predmet prebačen je u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

- Nema niša novo, ništa se nije desilo ovih dana, čekamo to Prvo tužilaštvo da vidimo šta će da kažu, očekuje se to ovih dana - rekao je Rastin advokat za Telegraf JETSET.

Pitali smo Milosavljevića da li je njegov klijent, kako se pisalo, postigao nagodbu sa Prvim Osnovnim tužilaštvom o priznanju krivce i kazni kućnog pritvora u trajanju od godinu dana, na šta na je on odgovorio:

- Ništa od toga se nije desilo. Predmet je prešao u Prvo tužilaštvo na razmatranje, sa Prvim tužilaštvom nikakav dogovor nije postignut, ne postoji nikakva presuda, ništa od toga što se pisalo nije istina.

Podsetimo, Rasta je priveden u centru Beograda sa navodno nekoliko paketića marihuane i skanka, a prilikom pretresa njegovog stana, policija je pronašla, kako se navodi, još nedozvoljenih supstanci.

Protiv Ðurića i B.L. vodi se istraga zbog sumnje da su izvršili krivično delo - nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora. Rastin advokat tvrdi da je reper opojne droge imao za sopstvenu upotrebu, a ne za prodaju.

Rasta je već skoro četiri meseca u pritvoru, a prema poslednjoj odluci Apelacinog suda pritvor je trebalo da traje do danas, 27. januara, ali se sada čeka odluka Prvog Osnovnog tužilaštva, gde je predmet prebačen.

Video: Jelena Karleuša: Veliki kriminalci žive lepo, a Rasta je razapet!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    27. januar 2021 | 12:52

    Po zakonu on je DILER I PO ZAKONU DA MU SE SUDI,kakav kućni pritvor... najmanje 5 godina robije.

  • Zinda

    27. januar 2021 | 13:25

    Ako ima zakona i treba da dobije maksimalnu kaznu za tu kolicinu.Sta je mislio da moze nekaznjeno da truje nasu decu, i da reklamira kroz smece od njegove muzike tu istu drogu.

  • Ivan

    27. januar 2021 | 13:15

    Od 3 do 12 godina zaprecena kazna.Imao je vecu kolicinu sto po zakonu ide maksimalna kazna 12 godina.Sad videcemo ima li zakona ili pare sredjuju smanjenje kazne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA