≫ 

Milan Popović donirao 100.000 evra za stanovnike Banije: "Ja sam u duši još uvek Jugosloven"

"Ko će kome da pomogne ako neće komšija komšiji ili sused susedu. Govorim to zato što smo godinama zajedno sarađivali i živeli u istoj državi. Mi bi trebalo svi jedni druge da pomažemo", rekao je Popović

  • 17
Milan Popović Milan Popović / Printskrin: Youtube/Regionalna TV Banat Vršac

Milan Popović je preko ambasade Republike Srbije u Zagrebu i Srpskog narodnog vijeća donirao 100-000 evra stradalom stanovništvu na Baniji.

Popovićevom donacijom nabavljeno je 25 kontejnera za privremeni smeštaj, od kojih su prva dva u četvrtak stigla u Lekenik.

Svi su opremljeni sanitarnim čvorovima, kuhinjama i instalacijama, tako da se ljudi mogu odmah useliti u njih. U tom kontingentu je i šest većih kontejnera, koji uz glavnu jedinicu imaju još dve prostorije, što će omogućiti smeštaj većim porodicama.

Kontejnere je u četvrtak zamenici predsednika SNV-a Dragani Jeckov u Lekeniku, u kampu Stožera civilne zaštite za otklanjanje posledica potresa, svečano uručio otpravnik poslova ambasade Republike Srbije Davor Trkulja, koji je tom prilikom pozvao i druge donatore da pomognu stradaloj Baniji.

Podsetio je da je Vlada Republike Srbije donirala milion evra hrvatskoj Vladi, Grad Beograd 100.000 eura Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj, pokrajinska Vlada preko svog Fonda još 50.000 eura, a tu su i brojne firme koje su pomogle stradalima.

- Ne volim da komentarišem dodatno ovakve stvari. Trebamo pomoći ljudima kojima je potrebna pomoć. Svi smo obavezni pomoći ljudima u nevolji - rekao je Popović za portalnovosti.

- Ja sam u duši još uvek Jugosloven i to je za mene human i normalan gest. Ko će kome da pomogne ako neće komšija komšiji ili sused susedu. Govorim to zato što smo godinama zajedno sarađivali i živeli u istoj državi. Mi bi trebalo svi jedni druge da pomažemo Kažem to kao Jugosloven, odnosno kao jugonostalgičar - dodao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hujjj

    30. januar 2021 | 13:41

    Nevjerovatno, uspjesan covjek, a ozeniti Severinu to mogu samo bezmozgovici. Zao mi je Popovicu.

  • Boža zemunac

    30. januar 2021 | 13:05

    Idi u Zagreb pa živi sa ustašama. Jugoslovenu.

  • BOLE

    30. januar 2021 | 14:00

    Bravo veliki covjece, svaka ti cast, ima nas jos koji nismo zaboravili lijep zivot od svog rada u Yugi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA