≫ 

Mia je prva slovenačka glumica koja je progovorila o seksualnom uznemiravanju: Reč je o profesoru

Glumica tvrdi da je bila izložena psihološkom i fizičkom nasilju od strane profesora u periodu od dve godine

  • 1
Mia Skrbinac Mia Skrbinac / Printskrin: Youtube/Tretji kanu

Slovenačka glumica Mia Skrbinac (27) izašla je u javnost sa tvrdnjama da ju je poznati glumac i profesor glume na ljubljnskoj Akademiji seksuano uznemiravao.

Mia je u emisiji "Tendink" rekla da ju je izvesni profesor seksualno uznemiravo tokom dve godine studentskih dana.

Delovi emisije u kojoj je gostovala glumica prikazani su i u glavnim večernjim vestima na javnom servisu, a ona je ispričala da je bila izložena psihološkom i fizičkom nasilju od strane profesora, kojeg nije imenovala, tokom časova glume i van nastave između 2014. i 2016. godine.

- Čekao bi me ispred toaleta, u baru Drame i na drugim mestima - rekla je glumica u emisiji.

Ona još uvek razmišlja da li će da podnese prijavu protiv profesora kog nije imenovala, a smatra da nije jedina koja je doživela uznemiravanje.

Inače, Mia je prva slovenačka glumica koja je javno progovorila o seksualnom uznemiravanju nakon što je kod nas, u Srbiji, glumica Milena Radulović javno iznela tvrdnje da ju je profesor i vlasnik škole glume, Miroslav Mika Alekić silovao, a da se navodni zločin ponavljao.

Nakon Milene svoju priču javno rekla je mlada glumica Iva Ilinčić koja tvrdi da ju je Aleksić polno uznemiravao, zbog čega ga je i prijavila nadležnim organima. Pored Milene i Ive i javile su se i drge devojke koje su prijavile Miku, ali su želele da njihov identitet ostane nepoznat javnosti.

Video: Poznate ličnosti koje su preživele zlostavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA