• 28

Halid Muslimović osuđen zbog nanošenja povreda Sonji Bašić: Kažnjen novčanim iznosom od 562 evra

, Telegraf

Folk pevaču je banjalučki Osnovni sud izrekao novčanu kaznu od 1.100 KM (562 evra), za nanošenje povreda Sonji Bašić iz Melburna sa kojom je bio u emotivnoj vezi

  • 28
Halid Muslimović

Halid Muslimović i Sonja Bašić, Foto: Telegraf, 9news.com.au, A Current Affair

Pevač Halid Muslimović (60) osuđen je danas, 11. februara, u banjalučkom Osnovnom sudu na novčanu kaznu od 1.100 maraka zbog nanošenja telesnih povreda i ugrožavanja sigurnosti državljanki Australije Sonji Bašić, piše Srpskainfo.

Naime, Banjalučki tužilac Igor Cimeša izjavio je da je tokom suđenja u potpunosti dokazana krivica Muslimovića, te je zatražio od suda da optuženog kazni u skladu sa zakonom.

Pevač je dužan da plati i sudske troškove od 250 maraka, a nakon presude Muslimović je kratko prokomentarisao da će se žaliti na presudu, te da ništa od navedenog nije istina.

Tužilac je nakon podizanja optužnice dostavio kazneni nalog i tako tražio da Osnovni sud u Banjaluci optuženom Halidu Muslimoviću za krivično delo telesna povreda utvrdi novčanu kaznu u iznosu od 700 KM, a za ugrožavanje bezbednosti 400 KM, prenosi Srpskainfo.

Muslimović je prema optužnici krivično delo počinio 27. jula 2018. godine u periodu od dva do tri časa ujutru, na relaciji magistralnog puta Banjaluka-Kozarac, kada je zadao više udaraca Bašićevoj s kojom je bio u emotivnoj vezi.

Pored udaraca, Muslimović je, prema navodima iz optužnice, a što je potvrdila i Bašićeva tokom svedočenja, kritične noći ugrizao žrtvu, te joj uputio niz pogrdnih reči i pretnji.

- Je…. te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja!? Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati - govorio je Muslimović ženi koju je prethodno više puta udario šakom u glavu.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je, nakon kraće prepirke s oštećenom u svom automobilu pežo 607, udario Bašićevu više puta šakom u lice.

- U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača, gde je sjedila oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton - navodi se u optužnici.

Nakon što je bacio na beton, Muslimović je podigao Bašićevu, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame.

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo, Bašićeva je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza.

Oštećena je zadobila krvne podlive na donjoj vilici, desnom ramenu, četiri krvna podliva s unutrašnje strane desne nadlaktice, dva krvna podliva desne podlaktice, krvni podliv s leđne strane grudnog koša desno i oguljotine kože unutrašnje strane lijevog lakta – precizirano je u optužnici.

Nakon iživljavanja, Muslimović je Bašićevu ugurao u “pežo 607”, a nasilje se nastavilo sve dok nisu stigli u Banjaluku.

Nesrećna žena je zapretila Muslimoviću da će pozvati policiju, a optuženi je, uz psovku na račun policije, zapretio Bašićevoj da će je progutati mrak.

- Osnovanost optužnice i krivica osumnjičenog proizilaze iz iskaza oštećene Sonje Bašić, koji je u cjelosti potvrđen materijalnim dokazima, brojnom medicinskom dokumentacijom za oštećenu. Pored navedenog, optužnica je potvrđena nalazom i mišljenjem veštaka sudske medicine Milana Srdića, te službenim zabilješkama policije - navodi se u obrazloženju optužnice banjalučkog tužilaštva.

Video: Bradati nasilnik napao devojku ispred diskoteke

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seka

    Nista cudno !!! Mnogi pevaci ili imaju vanbracnu decu koju nece da priznaju ili su nasilnici i bahati. A prodaju nam finocu..

  • MK

    Sramota, Halid se obruka kao niko. Prebio ženu (ljubavnicu) i još hoće da se žali na presudu, sram ga bilo.

  • Zmaj.

    Šta bi od onakvog pjevača...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima