≫ 

Odali počast legendarnom glumcu: Otkriven mural posvećen Marinku Madžgalju u centru Beograda

- Da se naš Marinko nikada ne zaboravi, kao što ga ni mi nikada ne zaboravljamo. Njegov smeh, inteligencija i harizma večno će se pamtiti - rekao je Andrija Milošević

  • 6

Glumac Marinko Madžgalj ostavio je neizbrisiv trag u našoj kulturi, a njegov lik od danas će krasiti jednu ulicu u Beogradu. Naime, danas je otkriven mural posvećen Marinku Madžgalju, u pasažu između solitera na uglu Vlajkovićeve i službenog ulaza u Atelje 212, čiji je bio stalni član ansambla do 2012. godine.

Najbliži su se okupili kako bi još jednom odali počast Marinku Madžgalju, a među njima su bile i njegove kolege Ognjen Amidžić, Andrija Milošević i Marko Kon, kao i kum Dušan Kovačević koji je krstio pokojnog glumca.

Mural posvećen Marinku nalazi se pored murala posvećenih legendarnim glumcima Zoranu Radmiloviću i Bori Todoroviću.

Kako saznajemo, ideju je pokrenula glumčeva dugogodišnja prijateljica koja je kontaktirala njegove kolege, prijatelje i familiju, da se sakupi novac i napravi svetinja koja će večno trajati.

Oni su dobili dozvolu direktora Ateljea 212 i upravnika solitera da se ideja realizuje.

- Da se naš Marinko nikada ne zaboravi, kao što ga ni mi nikada ne zaboravljamo. Njegov smeh, inteligencija i harizma večno će se pamtiti. Za ovaj mural smo svi sakupljali novac - rekao je Andrija.

Fotografiju Marinkovog murala na svom Instagram profilu podelila je njegova koleginica i prijateljica Sloboda Mićalović uz stih Marinkove pesme "Fališ mi ti".

Osim zavidne karijere koje je ostvario na pozorišnim daskama, širokoj popularnosti koju je stekao ulogom u seriji "Crni Gruja", Marinko je bio televizijski voditelj i član muzičkog dvojca "Flamingosi" sa Ognjenom Amidžićem.

Jedan od najdarovitijih umetnika preminuo je usled teške bolesti u 38. godini 26. marta 2016. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordana

    15. februar 2021 | 14:08

    Da l' je mogude da Dubravka nije dosla sa Marinkovom i svojom cerkicom.Marinko je bio divan glumac.Obozavala sam ga.

  • Tanja

    15. februar 2021 | 20:27

    Vecna mu slava i hvala , divan mladic.....

  • SrbskiBek

    15. februar 2021 | 16:58

    Dal' bi dosla karleusa da je bojan u pitanju !????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA