≫ 

Merlin jeca dok peva čuvenu Balaševićevu pesmu: Izmenio je nekoliko reči i sve zvuči još tužnije

Balašević je preminuo danas, 19. februara, u 68. godini

  • 10

Pevač Dino Merlin oprostio se od legendarnog Đorđa Balaševića njegovim čuvenim hitom uz koji je zaplakao.

On je na svom profilu  na Instagramu objavio emotivan video dok peva pesmu "Ne volim januar", a umesto "januar", Merlin je otpevao: "Ne volim februar".

Merlin nije mogao da savlada emocije, pa se uz jecaje i suze oprostio od Balaševića.

- Zbogom, Veliki Đole... - napisao je Merlin uz pomenuti video.

Podsetimo, Đorđe Balašević je preminuo danas, 19. febrauara, u 68. godini, na Infektivnoj klinci u Novom Sadu, gde se prethodnih dana lečio od upale pluća.

Đorđe Balašević rodio se 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma.

Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku. Singl "Računajte na nas", iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima.

Objavio je veliki broj pesama koji su postali vanvremenski hitovi, a samo neke od njih su "Ne lomite mi bagrenje", "Slovenska", "Namćor", "Ringišpil"...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • salko

    19. februar 2021 | 20:42

    I Merlinu kao i desetinama drugih autora Balasevic je bio uzor i inspiracija.Na pocetku karijere sam je Dino izjavio da mu je zelja da se barem malo primakne emocijama koje pruzaju Balaseviceve pjesme.Daleko je dogurao,ali Djole je jedan i neprevazidjen.

  • Srna

    19. februar 2021 | 21:31

    "Život? To ti je ono na grobu, pa kad piše godina rođenja i godina smrti. E ona crta između, to je žovot..." Đorđe Balašević -

  • Gottiboy

    20. februar 2021 | 00:26

    Srbomrzac Merlin,ne stavljajte ga vise u novine nase,bolje da stavljate kad nas je omalovazavao,da se narod podseti zasto da ga mrzi. Zalost za Djoletom duboka..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA