≫ 

"Tata, vidimo se u dvorištu": Balaševićeva ćerka otkrila šta je poželeo porodici i rasplakala sve

- Da se jednog jutra probudite i kažete: Ništa više ne želim. 67. godina, zar nisu prošle u trenu? - citirala je Đoleta Lola

  • 13
Đorđe Djordje i Jovana  Balasevic Đorđe Balašević, Jovana Balašević, Foto: ATA Images, Printskrin: EDU.Tv, SVOJ NA SVOME sa Nenadom Milenkovićem

Smrt Đorđa Balaševića potresla je ceo region, a ulice Novog Sada zavijene su u crno. Njegova ćerka Jovana Balašević, zvana Lola, smogla je snage da se javno oprosti od tate, te je na društvenoj mreži Instagram objavila potresan tekst.

Jovana je napravila video, sačinjen od njihovih porodičnih uspomena, a u tekstu je prvo navela očeve reči.

- Mislio sam da ću večeras moći da se iskradem. Kakav divan dan! Svako lice koje vidim je jedno sećanje. Možda sećanje nije savršeno. Ponekad imam uspone i padove. Ali svi smo zajedno, a večeras ste moji. Prekršiću običaj i reći ću šta sam poželeo dok sam gasio sveću: Da vam život bude srećan kao što je moj bio - navela je Jovana.

- Da se jednog jutra probudite i kažete: Ništa više ne želim. 67. godina, zar nisu prošle u trenu? - citirala je Đoleta Lola, a potom mu poručila:

- Volim te tata, podario si mi najlepši mogući život, vidimo se u dvorištu.

Fanovi i poštovaoci njegovog lika i dela slomili su se pred rečima ćerke, te su mnogi istakli da plaču otkako su čuli da je Đorđe preminuo.

"Plačem i ne mogu da stanem, otišao je najveći", "Draga Jovana, imaš čega da se sećaš i čime da se ponosiš. Neka mu je večna slava", samo su neki od komentara.

Legendarni muzičar Đorđe Balašević preminuo je juče u 67. godini usled posledica korona virusa, a njegovim poetičnim stihovima dopirao je do srca brojnih ljudi.

Njemu je porodica uvek bila na prvom mestu, a iza sebe je ostavio suprugu Oliveru i troje dece. Njegova ćerka Jovana pre nekoliko godina je u emisiji “Premijera – Vikend specijal” govorila je o svom ocu.

- Mene da pitaju, ja bih rekla da više nikad ne peva u Novom Sadu, zato što je publika ovde malo frigidna. Ja znam kolika je razlika u Zagrebu i ovde. Nemoj sada da mi zamere oni koji se pitaju koje smo vere i kome podilazimo - rekla je ona tada.

- Kada je otišao negde u drugi grad, ja sam shvatila ko je zapravo Đole, kada se cela dvorana orila - dodala je Jovana u emisiji.

Ona je potom otkrila i uz koju očevu pesmu je zaplakala.

- Kako da ne! Nemoj da se Bajaga naljuti, niko drugi ne može tako da me rastuži. Đole je stvarno tu potpuno originalan, nadam se da će u čitanke ući njegova poezija. Nikad ne bih rekla da bih plakala uz pesmu ‘Olivera’, kao što sam plakala u Novom Sadu. To me je potpuno rasturilo -  ispričala je Balaševićeva ćerka u pomenutoj emisiji.

Video: Umro poznati srpski pesnik i kantautor Đorđe Balašević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 11080

    20. februar 2021 | 16:27

    Njegove pesme živeće večno, a pesme današnjih narkomana 2 dana ! Slava mu i hvala !

  • SVM

    20. februar 2021 | 15:59

    SVAKOG NJEGOVA RANA NAJVIŠE BOLI.POŠTUJMO TUĐE RANE. NEMA NERANJIVIH. SMRT BLIŽNJIH JE RANA KOJA NE ZARASTA

  • РВ

    20. februar 2021 | 15:57

    Ништа више није свето. Сад и од смрти праве шоу и ријалити.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA