"Oduzeli su mi detinjstvo, bio je deo moje mladosti, odrastanja, sticanja mudrosti, verovala sam mu"

Balašević je preminuo 19. februara u 68. godini

  • 3
Kaliopi, Đorđe Balašević Foto-montaža: ATA Images

Makedonka pevačica Kaliopi teško je podnela vest o smrti legendarnog Đorđa Balaševića, koji je, kako je istakla, obeležio njeno odrastanje.

Kaliopi je za tužne vesti sazanala u Bogradu, gde će ostati kako bi se oprostila panonskog mornara.

- Otišla je još jedna ljudska veličina, ovaj put krunisana istinom stihova koje će zauvek svedočiti o njemu, nama i našim životima. Vest o večnom odlasku Đorđa Balaševića primila sam u neverici, zbunjena, kao malo dete kome su oduzeli detinjstvo... - pevačica,

On je bio deo moje mladosti, mog odrastanja, sticanja mudrosti, pesnik kome sam verovala - istakla je pevačica za Kurir i dodala:

- U Beogradu me zatekla vest, i tu ću se oprostiti od njega. U zemlji koja nam je njega poklonila, svima nama... Makedonija ga je oduvek volela, a voleo je i on svoje Makedonce. Jako sam tužna, ali i beskrajno zahvalna što sam zivela u njegovo vreme. Poklanjam se njegovoj pesničkoj duši koja sada putuje u večnost.

Makedonska pevačica se na Instagram profilu oprostila od Blaševića, gde je objavila njegovu fotografiju i citirala stihove njegove pesme "Naposletku".

Podsetimo, Đorđe je preminuo juče, 19. febrauara, na Infektivnoj klinci u Novom Sadu, gde se prethodnih dana lečio od upale pluća.

Đorđe Balašević rodio se 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma.

Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku. Singl "Računajte na nas", iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima.

Objavio je veliki broj pesama koji su postali vanvremenski hitovi, a samo neke od njih su "Ne lomite mi bagrenje", "Slovenska", "Namćor", "Ringišpil"...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    20. februar 2021 | 20:36

    Kad vam neko jako drag nestane zauvek iz vaseg zivota ,onda shvatite da sve moze nestati i da nista nije vredno osim uzajamne osecajnosti ,ljubavi ,senzibiliteta i energije dobre koje ste sebe uzajamno hranili jedni druge, i na taj nacin svoj zivot obogacivali srecom i radoscu

  • Natasa

    20. februar 2021 | 21:09

    Obelezio je njeno detinstvo???? Kada se ona rodila Djordje je imao 14 god a kada je poceo da se bavi muzikom ona je bila tinejdzerka. Tako da nije mogao da joj obelezi detinstvo vec samo mladost. Ovo me je podsetilo na izjavu Goce Lazarevic kako joj je Zdravko Colic ulepsao detinstvo. Ajde babe hoce u svakoj situaciji da napomenu da su mlade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA