• 0

Šabanov kum opisao udes u kom je poginuo kralj narodne muzike: "I danas čujem njegove teške uzdahe"

, Telegraf

- Krenuli smo, zaspao sam u autu, a trenutak buđenja ne mogu da vam opišem, padam, plivam, letim, pojavljuje se svetlost, kao da sanjam... - ispričao je Šabanov kum

  • 0
Saban Saulic

Foto: Telegraf, TV Pink

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je od posledica saobraćajne nesreće 17. februara, a sa njim u automobilu bio je i njegov kum Slobodan Bobi Stojadinović koji je, dve godine kasnije, do datalja ispričao šta se desilo tog dana.

- Stigli smo u Dizeldorf oko 5 popodne. Vozio nas je jedna prijatelj, imao je dobar automobil. Sedeli smo pozadi i pričali šaljve teme. Poslednjih dana je bio tužan, nije bio on, kao da ga je nešto mučilo. Pričao je o pokojnom Sinanu i o vremenu kako je Sinan provodio dok nije nastradao, rekao je za Sinana da neće dugo, a tako je rekao i za sebe - počeo je priču Šabanov kum.

Slobodan je zaspao u automobilu, a probudila ga je saobraćajna nesreća. Istakao je da je tada čuo Šabanov uzdah koji ne može da zaboravi.

- Legli smo da spavamo, nismo spavali ni sat vremena, a on je već ustao i požurivao me. Krenuli smo, zaspao sam u autu, a trenutak buđenja ne mogu da vam opišem, padam, plivam, letim, pojavljuje se svetlost, kao da sanjam... Kada sam video njega pored, i čuo te uzdahe nikada ne mogu zaboraviti, i danas čujem onaj njegov teški uzdah - priča Bobi.

- U bolnicu su me smestili, nazvala me Gordana, smogao sam snage da joj se javim, rekla je: ''Slobo, pa gde ste, šta je s vama?'', rekao sam joj gde smo, ona me zove i plače na sav glas: ''Nema tvog brata, nema Šaleta mog!'' - rekao je Stojadinović.

- Kada je bila godišnjica pojavio sam se na groblju tačno u 15 do 7, jer sam hteo da budem sam uz njega i popričam sa njim. Plašim se da bilo koga vidim, decu, Gordanu... ja sve njih volim, ali nemam snage da pričam sa njima, ne znam kako bih se ponašao. Kada sam pričao sa Gordanom, plakala je tri sata i rekla mi: ''Kao da sam svog Šabana videla.'' - ispričao je Slobodan u emisiji "Premijera Vikend specijal".

Podsetimo, Šaban je 16. februara 2019. godine imao nastup u klubu Farinda u Bilefeldu. Nekoliko sati posle nastupa, 17. februara ujutru, tragično je stradao Šaban, kao i njegov klavijaturista Mirsad Kerić, a u automobilju sa njima nalazio se i Šabanov kum Bobi.

Video: Love&Live: Telegraf u čast Šabanu Šauliću (CELA EMISIJA)

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima