≫ 

Miroslav u košulji koju je dobio od Balaševića pre 14 godina: "To je amajlija, poklon od mog Đoleta"

Priča o Balaševićevom i Ilićevom prijateljstvu će vas duboko dirnuti

  • 7
Djordje Balasevic, Miroslav Ilic Printskrin: RTS

Pevač Miroslav Ilić u emisiji na RTS-u posvećenu legendarom Đorđu Balaševiću pojavio se u košulji koju je dobio na svom koncertu, za rođendan, od Blaševića, a emotivna priča o njihovom prijateljstvu raznežila je sve.

Miroslavu je 2007. godine u beogradskoj Areni gost na koncertu bio upravo Balašević, a kako Ilić koncerte pravi tradicionalno na svoj rođendan i Đole mu ništa nije kupio, poklonio mu je košulju koju je tada imao na sebi. Mirslav se u studiju pojavio u baš toj košulji, a u emsiji pušten je insert sa koncerta, gde je Balašević pričao kako je za ceo život zavoleo "momka sa sela", odnosno Ilića.

- Poštovani prijatelji, ovo mi je bila ogromna, kao brdo velika želja. Nisam verovao, ali evo, ispunila mi se, iz Novog Sada došao je moj stari estradni saborac Đole Balašević, živa legenda - najavio je tada Miroslav Balaševića kao gosta na koncertu.

- Dobro veče, ja sam dobar gost, evo da otpevam jednu pesmu za mog prijatelja. 1800 neke, kada smo počeli nas dvojica, bili smo na licima sa naslovnih strana, on se ni ne seća, organizovala je neka revija iz Sarajeva, svirali smo svuda, i ja sam gledao ko je ovaj lik. Bio je upadljivo normalan, bio je nedopustivo normalan za estradu. Svi su bili nešto izbušeni, probušeni, a on se pojavio "Zavoleh devojku iz grada", rekoh, je*ote, i ja zavoleh momka sa sela, ono, zauvek - rekao je tada Balašević.

- Nisam je slučajno obukao. Baš na ovom koncertu, pošto je meni tog dana i rođendan: "Ništa ti nisam kupio za rođendan, čoveče". Otkopča čovek košulju mrtav ladan i: "Izvolte". I to stoji u mojoj kući kao amajlija, ovo je jako stara košulja, vrlo retko je oblačim, želim da što druže traje. Ovo mi je poklon od mog Đoleta Balaševića - rekao je Miroslav.

- Inače, kad je ovaj koncert u pitanju, malopre ste pričali o njegovom zezanju, ja sam imao ogromnu želju da mi bude gost na koncertu u Areni, prvo što sam bio prvi narodnjak koji je tamo pravio koncert, a osim toga, moja publika obožava Đoleta Balaševića, a on to nije mogao da veruje - ispričao je Ilić.

- Onda, stalno me je držao na "kanapu", ja sam došao u Arenu, bez potvrde da će on doći, i da nije došao, moj odnos prema njemu nikada se ne bi promenio... Već se spremam za koncert, pertlam cipele i čujem: "Da nisam ja okasnio, možda" - ispričao je Miroslav.

Fotografije Miroslava i Blaševića sa koncerta, kao i slike Ilića iz studija u emisji posvećenoj panonskom mornaru, u kojoj je pojavio u košulji koju je od njega dobio na poklon, pogledajte u galeriji u nastavku:

Video: Tužne scene ispred Sava centra: Poslednji aplauz za Balaševića

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    21. februar 2021 | 23:47

    Večna slava đoletu, živ bio miroslave legendo srpska i pevačino....

  • Viktoria

    22. februar 2021 | 00:51

    Jaoo Miroslave... Ne hvataj reklamu

  • Vodolijax

    22. februar 2021 | 07:28

    Verovatno se predomislio u vezi doživotne ljubavi prema Iliću kad je video da ovaj rođenog sina ne želi.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA