≫ 

Hrvatski pevač istetovirao Balaševićev stih i napisao reči zbog kojih suze oči: "Ovo me je dotuklo"

- Ostaje mi to što se volimo... Tetovaža valjda dovoljno govori u kojoj sam meri bio fan Đorđa Balaševića - napisao je Sandi enov na društvenim mrežama

  • 2
Dodela MAC nagrada Sandi Cenov, Foto: ATA Images

Brojne zvezde i obožavatelji širom regiona opraštaju se od kantautora Đorđa Balaševića (1953-2021), a među njima je i hrvatski pop muzičar Sandi Cenov (52) koji je na društvenim mrežama otkrio koliko je voleo i pratio njegov rad.

Naime, muzičar je posvetio tetovažu legendarnom Balaševiću, a uz fotografiju je najavio da će ovog utorka u 20 časova na Instagramu svirati i pevati Đoletove pesme.

- Ostaje mi to što se volimo... Tetovaža valjda dovoljno govori u kojoj sam meri bio fan Đorđa Balaševića. Što god da radim - ne mogu tu strašnu istinu da izbacim iz glave. A što je još gore - ni iz srca.... I šta sad!? Svirati i pevati njegove pesme.. - napisao je Sandi.

I pre dva dana posvetio mu je objavu uz fotografiju iz mladosti.

- Kad odeš... Kad te đavo isprati salajačkim sokakom... Jako mi je teško pisati ovaj post. Ovo me dotuklo. Korona, zemljotres, a onda ode i Đole.... Onako, bez neke pompe, bez najave. Svi ti divni stihovi su najdublje obeležili moj život. Dublje od svih mojih idola iz detinjstva. Nenametljivo, a tako snažno. A tačno takav si bio i sam. Ako postoji neka uteha, imao sam čast da se družimo, pa čak i da sviramo i da snimamo zajedno. I negde u mom oku uvek će se videti trag tih dana, tih pesama... - napisao je Sandi.

Podsetimo, na Novom groblju u Novom Sadu, juče 21.2.2021. godine je sahranjen Đorđe Balašević u krugu najuže porodice. Iako je javnost isčekivala vest o sahrani slavnog kantautora, odluka porodice bila je da sahrana bude zatvorena za javnost.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Sandi Cenov (@sandicenov)

Sahrani su prisustvovali sin, ćerke Jovana i Jelena, zet Aleksandar, supruga Olivera i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Podsetimo, slavni kantautor Đorđe Balašević je pre šset dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća. Preminuo je 19. februara, usled posledica korona virusa.

Video: U Zagrebu ćirilica zbog Balaševića, opraštalo se i Sarajevo

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA