≫ 

Novi Sad aplauzom ispratio Balaševića u večnost, srce je svima prepuklo uz ovacije

Novi Sad se u oprostio od panonskog mornara

  • 7

Nekoliko hiljada Novosađana se kraj Dunava, na Keju žrtava racije, večeras, 22. februara, gromoglasnim aplauzom i ovacijama oprostilo od legendarnog Đorđa Blaševića

Prisutni su u suzama upalili telefone, Novi Sad je sijao u Balaševićevu čast, a svima je srce prepuklo uz skandriranje: "Bravo, Đole".

Potresne scene iz Novog Sada u Balaševićevu čast naježile su sve. Tokom večeri na događaju "Noć kad je Đole preplivao Dunav", simbolično je na Dunavu bila bakljada, a lampioni su se vinuli u nebo uz Balaševićeve pesme. 

Hor Srpske narodne opere i solistkinja Verica Pejić, izveli su nekoliko Đoletovih pesma, dok su prisutni u glas pevali, čulili su se gromoglasni aplauzi i jecaji.

Na tvrđavi i mostu bila su ugašena svetla, a građani Novog Sada oprostili su se od panonskog mornara uz bele ruže i suze.

Podsetimo, Đorđe je preminuo 19. febrauara, na Infektivnoj klinci u Novom Sadu, gde se prethodnih dana lečio od upale pluća.

Đorđe Balašević rodio se 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma.

Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku. Singl "Računajte na nas", iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima.

Objavio je veliki broj pesama koji su postali vanvremenski hitovi, a samo neke od njih su "Ne lomite mi bagrenje", "Slovenska", "Namćor", "Ringišpil"...

Live stream poslednjeg pozgrava

Video: Poslednji pozdrav sa dunavskih čamaca: Novi Sad se oprašta od Đorđa Balaševića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA