200 m², 4 sobe, bazen: Ovo je luksuzna Balaševićeva vila u Istri u kojoj je hteo da provede starost

- Za sve je kriv moj ortak Zole, to moram da kažem. Tog dana doneo je žurnal sa čudesnim pejzažem... Ajmo mi u Istru - glasi tekst pesme "Rapsodija o Katrin", napisane 1978. godine

  • 25
Koncert Đorđe Balašević Novi Sad maj 2012. Đorđe Balašević; Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Novosadski kantautor Đorđe Balašević (1953-2021) je 2019. godine kupio vilu u Istri za koju je, kako pišu hrvatski mediji, tada iskeširao oko 400.000 evra.

- Za sve je kriv moj ortak Zole, to moram da kažem. Tog dana doneo je žurnal sa čudesnim pejzažem... Ajmo mi u Istru - rekao je - tamo žive vile... Ma, daleko je... Al’ kad već žive, same su krive... I, eto nas - glasi tekst pesme "Rapsodija o Katrin", napisane 1978 godine.

Nešto više od 40 godina kasnije muzičar je u Istri u Brtonigli, blizu Umaga, kupio vilu. Uz njegovu, na malom brežuljku van samog mesta, je još osam luksuznih vila. Planirao je nekoliko meseci da bude tamo u penziji, no nažalost to nikada nije dočekao.

Borio se s teškom upalom pluća kod kuće deset dana, a kad je stigao u bolnicu, bilo je već kasno.

Luksuzna vila ima oko 200 kvadrata, veliko dvorište s parkingom i garažom za dva automobila. Sama vila sastoji se od velikog dnevnog boravka, četiri spavaće sobe sa zasebnim kupatilima, spoljašnjom i unutrašnjom kuhinjom, a uz sve to treba naglasiti da ima i bazen od 40 m2, saunu, đakuzi, podno grejanje.

Fotografije vile možete pogledati OVDE

Balašević je vilu u naselju na brežuljku, 400 metara udaljenu od Brtonigle, kupio preko firme "Balbelo", čiji je direktor njegova ćerka. Komšije koje su kupile identične vile su uglavnom stranci. Pretežno Nemci, Austrijanci i Slovenci, koji takođe ne žele da slušaju gradsku buku.

U blizini vile nalazi se Prirodni park, a more je udaljeno šest kilometara.

Ovakva vila, kakvu je pre dve godine kupio Balašević, košta između 300.000 do maksimalno 450.000 evra, ali može da košta i duplo više ako se kupi po principu "ključ u ruke", pisali su tada hrvatski mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludilo

    23. februar 2021 | 14:09

    On je za svojih 68 godina doziveo i proziveo vise nego sto je 100 obicnih ljudi za svog zivota. Ostavio je iza sebe troje dece i dvoje unucadi i svi su materijalno zbrinuti do kraja zivota. A gledam snimak iz Novog Sada, gde se njemu u cast skupila masa ljudi, da ne bi mogla kap kise pasti na zemlju. Svi pevaju, zbijeni jedni do drugih, sa maskama ispod brade, ne pomisljajuci sta se moze desiti, da se zaraze, razbole i pridruze Balasevicu, samo sto bi vecina tada svoju decu ostavila nezbrinutu i u bedi.

  • Pera

    23. februar 2021 | 15:50

    Svaka čast Đoletu na divnim pesmama uz koje smo odrastali i zaljubljivali se, bio je majstor svog zanata. A zašto je morao toliko da priča protiv Srbije u NDH Zagrebu?

  • Petar

    23. februar 2021 | 17:44

    400.000 evra izneo iz države i dao hrvatima.. Za te pare je mogao da letuje 400 puta u Grčkoj ili Turskoj.. Ali sta sad kad ih je iskreno voleo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA