"Živeće u nama kroz svoje pesme": Bogoljub Karić se emotivnim rečima oprostio od Balaševića

"Veoma nas je rastužila vest o smrti našeg velikog umetnika, poznatog, cenjenog i voljenog širom bivše Jugoslavije"

  • 0
Bogoljub Karić Bogoljub Karić, Foto: Promo

Bogoljub Karić, sa istom tugom i nevericom, kao svaki građanin regiona, doživeo je vest o smrti velikog kantautora Đorđa Balaševića. Karić je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao kako se oseća, kao i po čemu će pamtiti slavnog umetnika. 

- Dragi moji prijatelji, život čini svoje, naš veliki Đorše Balašević nas je napustio... Razne bolesti i virusi od kojih ne možemo da pobegnemo, razdvajaju nas od ljudi koje volimo - započeo je Karić.

- Veoma nas je rastužila vest o smrti našeg velikog umetnika, poznatog, cenjenog i voljenog širom bivše Jugoslavije...

- Ona "crtica" između godine rođenja i godine smrti, nije njegov život, to je beskrajna linija. Živeće u nama kroz svoje pesme: "Panonski mornar", Priča o Vasi Ladačkom", "Devojka sa čardaš nogama", " Provincijalka", Ringišpil"... živeće kroz svoje stihove i kroz sećanje na dobroćudno lice koje isijava ljubavlju i dobrotom.

- "Nekog tako zamišljaš i zamišljaš čitavog života, pa kad ga sretneš odjednom shvatiš da ga nisi zamišljao dovoljno dobro"... Ovim njegovim stihom se opraštamo od njega.

- Večnaja pamjat i rajsko naselje, anđele naš - zaključio je Bogoljub.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA