• 1

"Sin mi je bio klinički mrtav, jedva su ga vratili": Nada o agoniji - pomogla joj je ova koleginica

, Telegraf

- Ne znam kako sam ostala normalna i kako sam uspela da to preživim - rekla je ranije pevačica

  • 1
Nada Topčagić, RTS, Novogodisnji koncert

Foto: A. Nalbantjan

Pevačica Nada Topčagić prošla je kroz pravu dramu 2010. godine kada je njen sin Miroslav Mikica Đorđević imao užasnu nezgodu na skijanju, na Jahorini, gde su mu se lekari borili za život, a tada je jedna pevačica, pored lekara, Nadinom sinu spasila život.

- Jao, šta da ti kažem, ne daj bože nikom ono što sam ja doživela. Evo, sva se i danas naježim i suze mi krenu kada samo pomislim da sam mog Mikicu mogla da izgubim. Strašno je gledati da gubiš dete, a da si nemoćan. Strašno je kada znaš da je tvom detetu stalo srce, da je iskrvario i da ne znaš da li ćeš ga ujutru videti živog - rekla je Nada ranije.

- Ne znam kako sam ostala normalna i kako sam uspela da to preživim. Da li mi veruješ da bih se momentalno ubila da mi je sin iskrvario i umro. Ne bih čekala ni minuta više, odmah bih sebi presudila. To je bilo u mojoj glavi, ako nema Mikice, neće biti ni mene. Ali, eto, bog nas je pogledao i hvala mu večno na tome - ispričala je svojevremeno pevačica.

- Moj sin je sada živ i zdrav, lep kao lutka, ljubi ga majka. Dan kad se probudio iz kome slavimo kao njegov drugi rođendan. Ove godine biće tačno deset godina od toga. Strašno, ali kao što kažem, bog je svemoćan i pomogao nam je i dao Mikici divnu decu, moje unučiće, koje volim najviše na svetu - objansila je pevačica tada.

Nada je ispričala da su joj sina dva puta vraćali u život, a pevačica zbog traume ne voli da priča o tom događaju koji će joj biti zauvek urezan u sećanju.

- Doktor Slavko Ždrale, sa još dvojicom kolega dr Mirom Stojanovićem i dr Vjeranom Saratlićem spasili su život mom Miroslavu. Njih trojica su ga dva puta vraćali u život iz kliničke smrti. Sin mi je skoro sasvim iskrvario, srce mu je stalo, pa su mu non-stop dodavali nove jedinice krvi - rekla je pevačica ranije.

- Postojala je opcija da mu iseku desnu nogu, ali je dr Ždrale odlučio da to ne urade, već da pokušaju da spoje nerve, što su na kraju i učinili. Šta više da ti kažem, ti doktori su moji heroji, volim ih ko boga što su mi sina spasli. Ne volim o toj Jahorini da pričam, ali će mi ona biti urezana u glavu dok sam živa - ispričala je Nada svojevremeno.

Nada je nakon nesreće otkrila da je pevačica Marija Šerifović spasla život njenom sinu Mikici.

- Mariji ću biti zahvalna dok sam živa! Da nije bilo nje, ko zna šta bi bilo sa Mikicom. Svi su me zvali i nudili mi pomoć, Marinko Rokvić, Snežana Đurišić, Goca Božinovska, ali Marija Šerifović se ponudila da pošalje helikopter jer su policija i vojska zatajili. Kad se samo setim kako sam pevala i davala priloge policiji i vojsci, pa da mi tako vrate - rekla je Nada ranije.

- Zato Mariji hvala na tom gestu. Mikijevo stanje danima je bilo nepromenjeno. Nekoliko nedelja nije osećao stopalo. Ne dao bog nikome ono što sam tada preživela. Nisam jela ni spavala. Nisam znala za sebe. Život mi se u sekundi pretvorio u pakao - ispričala je pevačica tada.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    Marija je vise puta dokazala da ima ogromno srce,samo sto ona ne voli o tome da se prica.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima