Bosanac iskritikovao Uraganke zbog obrade "Čaje šukarije", JK ga podržala: "Bedan aranžman, bezveze"

- Ova verzija "Čaje Šukarije" je jeftini pokušaj moderne muzike, gde je jedino dobar vokal Sanje, pevačice - rekla je Jelena

  • 6
Jelena Karleuša, Dragan Stojković Bosanac, Hurricane Jelena Karleuša, Hurricane, Dragan Stojković Bosanac, Printskrin/Youtube/Zvezde Granda, Foto: ATA images

Andrijana Stojanović Cica u “Zvezdama Granda” izvela je pesmu “Čaje šukarije”, tačnije verziju te pesme koju je uradila grupa “Hurricane”, i “Nije ljubav to” Marije Šerifović. Ova takmičarka je dobila pet glasova žirija, ali i pokrenula ozbiljnu raspravu.

Dragan Stojković Bosanac se žestoko posvađao sa Viki Miljković i Sašom Popovićem, jer se njemu ne sviđa kako je grupa “Hurricane” obradila pesmu “Čaje šukarije” koju je u originalu otpevala Esma Redžepova.

– Mentori, ja bih vas zamolio, ako nemate matricu sa završenim krajem, osmislite kako će pevač da je završi. Otpevala si odlično, sem tog kraja, za koji su krivi mentori. Tako kako je odrađeno u novoj varijanti, to su odradili tipovi koji gledaju kako da polu pevače uguraju, koji su solidni, sa nekim novim potezima muzički, sa narodnjacima, jer je tu lova. To je obično "pip". Ja ne znam kako one pevaju. Ako se radi obrada originala, onda se očekuje uvek da obrada da kvalitetom nešto drugačije i bolje, a to nije urađeno. Meni se to ne dopada, meni je to diletantski – rekao je Bosanac.

Saša Popović i Viki su se pobunili, te je Saša pokušao da objasni Bosancu da je ta obrada namenjena mlađoj populaciji.

- Ne možeš ti, matorac, da komentarišeš obradu. To je namenjeno mlađim generacijama, devojke odlično pevaju - pričao je Saša, a Bosanac je nastavio da kritikuje.

- Prvo, fali trilera, fali svega onoga što čini tu numeru. Ja se na ritam i na taj fazon ne pecam - objasnio je kompozitor, a Viki se nadovezala:

- U poslednje vreme je Bosanac je jako duhovit, pozitivan i smejem se u pozitivnom kontekstu, ali to ne može da bude doveka. Mora on da zabode, otruje, da zabiberi. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali što se tiče verzije "Hurricane" pesme "Čaje šukarije", moje mišljenje je da je odlična pesma, da je Sanja odlična pevačica.

- Šta, jel ona za tri vredi - pitao je kompozitor.

- Po mom mišljenju je to odlična muzika, jako dobra pevačica. Ne možemo sve da pljujemo, moramo da pohvalimo kad je nešto dobro - rekla je Viki.

- Obrada mora u odnosu na original dati nešto novo, ali kvalitetnije nego original - nije odustajao Bosanac u raspravi.

Marija Šerifović nije želela da komentariše spornu obradu, ali je iskoristila priliku da Uragankama poželi sreću na Evroviziji.

Interesantno je da je Jelena Karleuša podržala stav Stojkovića, iako je sa članicama grupe "Hurricane" u prijateljskom odnosu. Čak je istakla da je aranžman pomenute pesme jeftin i da ništa moderno nije ponuđeno tom obradom.

- Kad je reč o drugoj pesmi, ja bih se perverzno složila sa Bosancem. Jel čuješ Bosanac? Ti me ovde bušiš, a ja sam saglasna sa tvojim mišljenjem. Ova verzija "Čaje Šukarije" je jeftini pokušaj moderne muzike, gde je jedino dobar vokal Sanje, pevačice. Ovo je toliko bedan aranžman, ništa nije pokidalo, ništa nije inovativno, ništa nije 21. vek...bezveze, ali ozbiljno dobra pevačica. U današnje vreme klincima možeš da podvališ bukvalno sve - rekla je Jelena.

Kako je izgledao nastup Andrijane Stojanović i kako je otpevala pomenutu obradu, pogledajte na snimku od 24:06:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kekw

    9. mart 2021 | 17:38

    Sve sami stručnjaci xD

  • Haha

    9. mart 2021 | 17:33

    Znamo da mozes podvaliti sve.Pogotovo te tvoje "preteske" pesme.Vi se manite Hurricane, ubijaju vas sa pevanjem, osim Marije.Kada ste tako fini i moderni, sto se niste ponudili da pomognete?

  • Nina

    9. mart 2021 | 18:22

    A, da otpeva tvoja Bidza.... 🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA