Selektivna svest sastava Crvena jabuka: U Beogradu koncerti u dvorani, a u Zagrebu može i virtuelno

Kombank dvorana prekršila epidemiološke mere da bi popularna grupa održala dva koncerta, dok u susednoj državi moraju virtuelno da nastupaju

  • 33
Crvena jabuka koncert kombank arena Crvena jabuka koncert Kombank dvorana, Foto: ATA imahes

Grupa Crvena jabuka održala je dva koncerta u Kombank dvorani u Beogradu (8. i 9. marta), u jeku pandemije, dok nam ponovo preti zatvaranje zbog pogoršane epidemiološke situacije, kako navodi Krizni štab. Uprkos tome što je to bilo kršenje epidemioloških mera, jer Kombank dvorana nije imala saglasnost Kriznog štaba za održavanje koncerta, pomenuti sastav održao je nastupe pred stotinama ljudi, dok će koncert koji je najavljen u Zagrebu takođe biti održan, ali virtuelno.

Kako je navedeno na Fejsbuk stranici Crvene jabuke, virtuelni događaj zakazan je za 11. mart. Zbog epidemioloških mera koje je odredila Vlada Republike Hrvatske, a koje se, poput onih koje je odredila srpska Vlada, moraju poštovati, koncert neće biti održan u dvorani, već virtuelno.

Posted by Crvena Jabuka band on Среда, 10. март 2021.

Karte za virtuelni nastup se prodaju, a na ovaj način niko od "prisutnih" na koncertu Crvene jabuke nije ugrožen, što u Beogradu nije bio slučaj.

Koncerti održani u jeku pandemije pokrenuli su lavinu komentara na društvenim mrežama, a kako saznajemo, Kombank dvorani biće izrečena kazna zbog sumnje da je došlo do nepoštovanja epidemioloških mera.

Naime, oni su se pozvali na pravila koja važe za ustanove kulture i pozorišta. To, ipak, nije slučaj sa koncertima, jer je za ovakve događaje neophodna saglasnost Kriznog štaba, što nisu imali.

Iako je posetiocima na ulazu merena temperatura, a na sajtu pisalo kako su kapaciteti Kombank dvorane bili smanjeni, te da je držana distanca, koliko je to uopšte moguće tokom održavanja koncerta u zatvorenom prostoru, epidemiološke mere koje su preporučene od strane Kriznog štaba su prekršene.

Ipak, ishod koji ukazuje na veliku nesavesnost organizatora, kao i izvođača, nije preterano potresla članove grupe Crvena jabuka, koji su se bez ikakvog osvrtanja zahvalili publici koja je došla na njihove koncerte.

Zahvaljujemo se svim posjetiocima koji su uz poštovanje svih epidemioloških mjera prisustvovali našim koncertima u Kombank dvorani i na podršci kolega - napisano je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Crvene jabuke, čiji članovi očito i dalje ističu da su sve epidemiološke mere ispoštovane.

Zahvaljujemo se svim posjetiocima koji su uz poštovanje svih epidemioloških mjera prisustvovali našim koncertima u Kombank dvorani i na podršci kolega! CRVENA JABUKA🍎❤Posted by Crvena Jabuka band on Среда, 10. март 2021.

Danas se, nakon informacije da će snositi posledice zbog nepoštovanja epidemioloških mera, oglasila i Kombank dvorana.

Oni u saopštenju navode da su nastupi poznate grupe održani po svim propisanim epidemiološkim merama.

"Povodom dva održana koncerta grupe "Crvena jabuka" u Kombank dvorani, javnost obaveštavamo da su koncerti održani 8. i 9. marta od 19 do 21 sat sprovedeni po svim propisanim epidemiološkim merama", navodi se u saopštenju, koje se nastavlja.

"Podsećamo da Kombank dvorana nije radila oba dana vikenda zbog tada uvedenih mera za dane vikenda. U skladu sa tim, događaj je održan 9. marta s početkom u 19 sati uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera. Na ulazu dvorane je merena temperatura, dezinfikovane su ruke, na displejima u samom holu i sali tokom koncerta je sve vreme bilo istaknuto obaveštenje: Molimo Vas da poštujete sve epidemiološke mere. Držite distancu. Nošenje zaštitnih maski je obavezno", navodi se u saopštenju Kombank dvorane.

Video: Žurka usred pandemije: Pankeri se šutirali ispod Brankovog mosta, pljuštale prijave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    10. mart 2021 | 17:27

    Kod nas su dosli i uzeli lepe parice pa tamo mogu i za dzabe da pevajuE srbi nikada se opametiti necete.

  • Sta

    10. mart 2021 | 20:12

    Radi komunalna policina ,juri babe po pijaci zbog jaja i pasulja !!!!????

  • Ira

    10. mart 2021 | 18:35

    Ne izvrcite cinjenice i ne optuzujte nevine! Kako bi oni odrzali koncert da im to neko nije dozvolio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA