Severini sud odredio prinudnu naplatu u iznosu od oko 20.000 evra

Rešenje o prinudnoj naplati doneo je Opštinski građanski sud u Zagrebu u junu prošle godine, a viši sud odbacio je Severininu žalbu i potvrdio ga

  • 3
Severina Kojić, Vučković Severina Kojić, Foto: Nikola Tomić

Nastavljaju se finansijski problemi hrvatske pevačice Severine Kojić (48). Severini je krajem prošle godine finansijska agencija FINA u Hrvatskoj izdala nalog za prinudnu naplatu u iznosu od oko 150.000 kuna, odnosno oko 20.000 evra, navodi 24sata.hr.

Prinudnu naplatu joj je odredio sud jer nije na vreme vratila hrvatsku putovnicu, tojest pasoš, maloletnog sina Aleksandra bivšem vanbračnom partneru i ocu deteta, biznismenu Milanu Popoviću.

Rešenje o prinudnoj naplati doneo je Opštinski građanski sud u Zagrebu u junu prošle godine, a viši sud odbacio je Severininu žalbu i potvrdio ga. U odluci je stajalo da Popoviću, ako pevačica ne postupi po rešenju, mora da plati 1.000 kuna, odnosno oko 133 evra, za svaki dan zakašnjenja.

Nije to prva kazna koju je sud odredio Severini jer nije postupila po sudskoj odluci. Naime, zagrebački sud je u junu prošle godine izrekao pevačici novčanu kaznu u iznosu od 5.000 kuna, odnosno oko 666 evra, jer je i nakon sudske zabrane objavila fotografiju sina na svom Instagram profilu. Fotografije je kasnije uklonila, a sud ju je upozorio da će sledeći pu, ako objavi fotografiju sina na društvenoj mreži, kazna biti 10.000 kuna, odnosno oko 1.333 evra.

Severina i Popović još se spore na sudu kod kojeg će roditelja dete živeti. Zagrebački sud je u novembru 2019. doneo nepravosnažnu presudu prema kojoj će dečak da živi s ocem, dok će ga majka viđati u dogovorenim terminima. Seve se na nju žalila, a splitski sud još nije rešio njenu žalbu.

Kako se nedavno pisalo,  Severina je prošle godine svog menadžera Tomislava Petroića imenovala direktorom svoje dve firme, tvrdi 24sata.hr.

Naime, kako navode, Severina je vlasnica i osnivačica firme “DUK production” i “Dobrodošao u klub”, a Petrović i ona su suvlasnici firme “Glazbeni program”. Te firme pevačica je osnovala uoči svoje turneje “Dobrodošao u klub”, a organizaciju istih prepustila je tada rukama veštog muzičkog menadžera Alena Ključe, navodi pomenuti portal.

Ipak, prošle godine na direktorsko mesto upisan je Tomislav Petrović, nakon što je posle sedam meseci pukla saradnja na relaciji Ključe-Severina.

Prošle godine se spekulisalo kako su firme, koje su u vlasništvu i suvlasništvu Severine, nagomilale više od 1,7 miliona kuna, odnosno oko 226.666 evra dugova u 2019. godini. Firma “Dobrodošao u klub” dobila je i potporu za isplatu minimalnih plata.

Video: Severina pozirala prekrivena samo poklončićima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA