Sahranjen Boris Komnenić: "Ti si naš dar sa neba, sad ponovo odlaziš u zvezdane visine..."

- Dragi Borise, tvoja porodica je srećna što te je imala. Svoju veliku i neprolaznu dragocenost što smo te voleli i što si nas voleo - rekao je jedan od članova porodice na sahrani

  • 0
Boris Komnenić sahrana Foto: Nikola Tomić, Youtube/Elta HD

Danas je na večni počinak ispraćen glumac Boris Komnenić u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, dok je opelo bilo služeno u crkvi Svetog Nikole.

Boris je sahranjen uz hor koji je pevao i za vreme povorke.

- Dragi Borise, tvoja porodica je srećna što te je imala. Svoju veliku i neprolaznu dragocenost što smo te voleli i što si nas voleo. Glumac osobenog dara i sjajne karijere. O čoveku dobrom, velikom. Nismo se dovoljno ispričali poručuju tvoje kolege i mi tvoja porodica. Ali dragi Boro, ti si svojim životom rekao sve. Ti si naš dar sa neba, sada ponovo odlaziš u zvezdane visine života svog i svoje umetnosti - rekao je jedan od članova porodice na sahrani.

Kolege su došle da isprate velikana na večni počinak, a među njima Voja Brajović, Boda Ninković i Dragan Petrović Pele, Nela Mihailović, Nebojša Dugalić, Svetozar Cvetković i Jelena Đokić i mnogi drugi.

Kako je izgledao dostojanstveni ispraćaj glumačkog velikana, pogledajte u galeriji:

Danas je pre sahrane, u beogradskom Narodnom pozorištu, održana komemoracija povodom smrti prvaka drame Borisa Komnenića, koji je preminuo nakon teške bolesti u 64. godini.

O kolegi su glumci i reditelji što uživo, a što putem pisama rekli predivne stvari. Najveće otkriće za sve nas je bilo to što kao gledaoci i publika nismo imali pojma sa kakvim velikim čovek i umetnikom smo delili ovu zemlju i grad.

Ipak od svih je emocije najteže uspevao da obuzda Nebojša Dugalić, inače Borisov kum.

Kumu Borisu Komneniću. Najdraži moj kume, najnežniji moji lirski ciniče. Uvek mi se činilo kako posmrtno ćutanje preživelih uvek nepogrešivo žive na umrlog. A reči izrečene o njemu po pravilu, one kažu premalo ili previše. Sve mislim banućeš od nekud i pitati: "Ljudi gde ćete za novaka?" ili da ćeš izaći na scenu i zahvaliti se na sahrani o državnom trošku. Kao i na mogućnosti da u Aleji zaslužnih građana sa viđenijim pokojnicima vodiš pametne razgovore. Zato učini nam svima banim na od nekud da se smrtno naljutimo na tebe zašto si se sa nama ovoliko neslano našalio? Govoriti ili ćutati o tebi sada, znači birati između nepodnošljivog i nemogućeg. A sve kada bi smo sasvim zaćutali, iz nas bi samo govorilo sve šta si nam bio, a pogotovo ono što nismo sa tobom stigli da ispričamo… - rekao je, između otalog Dugalić.

Okupljenima se obratio i njegov kolega Nebojša Kundačina, Radovan Miljanić, kao i Ivana Vujić Kominac, upravnica Narodnog pozorišta.

Video: Preminuo Boris Komnenić: Prvak drame u Narodnom pozorištu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA